30-10-2023

Izdata dozvola za izgradnju bulevara Jaz – Tivat

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je da je izdata dozvola za izgradnju bulevara Jaz – Tivat.


Foto: Gov.me

On kaže da gradnja sada može “nesmetano da se nastavi”.

“Kao što je to bilo u svim slučajevima, 43. Vlada Crne Gore ne ostavlja ni jedan posao nezavršenim”, naveo je Abazović.

Podsjeća i da se radi o saobraćajnici koja ima najveći promet saobraćaja u zemlji, a projektom je predviđeno da se od Jaza do Tivta ide sa četiti magistralene trake.

Pripremni radovi na izgradnji bulevara Tivat - Jaz su zvanično počeli 11. avgusta, ali su ubrzo zaustavljeni jer resorno Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma (MEPU) nije investitoru tog projekta, Upravi za saobraćaj Crne Gore, izdalo građevinsku dozvolu.

Abazović je 11. avgusta na svečanosti u Lovanji kod kotorske raskrnice, ozvaničio početak realizacije investicije vrijedne 54 miliona eura, a sa njim su na svečanosti bili ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, ambasador Republike Kine u Crnoj Gori Fan Kun, generalni direktor kompanije Šandong koja je odabrana za izvođača radova Cai Kun, te predstavnici Uprave za saobracaj, Monteputa, Regionalnog vodovoda i čelnici opština Tivat i Kotor.

Tada je rečeno da je rok za završetak gradnje 16 kilometara duge saobraćajnice i paralelno uz nju, postavljenje novog kraka Regionalnog vodovoda za Tivat, Kotor i Herceg Novi, dvije kalendarske godine od uvođenja izvođača u posao, kao i da je “Vlada za ovaj projekat završila sve svoje obaveze.”


(Portal RTCG)