04-11-2019

Izložba slika Mirka Dragovića u galeriji budvanskog hotela "Adria"

Samostalna izložba slika pod nazivom "Lavirint duše", akademskog slikara Mirka Dragovića iz Podgorice, u organizaciji Nip Art Press-a iz Budve, biće otvorena u srijedu, 6. novembra sa početkom u 20h, u galeriji budvanskog hotela "Adria".

Izložba slika Mirka Dragovića u galeriji budvanskog hotela

Mirko Dragović je rodjen 1980. godine u Priboju u Srbiji. Rodom je iz Dragovića Polja iz Gornje Morače u Opštini Kolašin.

Srednju likovnu školu "Petar Lubarda" na Cetinju, završio je 1999. godine, a Akademiju likovnih umjetnosti u Trebinju, u klasi profesora Marka Musovića 2004. godine.

Član je Udruženja Likovnih umjetnika Crne Gore. Imao je više kolektivnih i 12 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Živi, stvara i radi kao pedagog u Podgorici.

Umjetnik će se ljubiteljima slikarstva predstaviti sa dvadeset slika galerijskog formata, radjenih u tehnici akril na platnu.

U muzičkom programu predstaviće se mladi talenat, Matija Molčanov, iz Budve, a izložbu će otvoriti novinar i publicista Ranko Pavićević.

Samoostalna izložba akademskog slikara Mirka Dragovića, biće otvorena do 20. novembra, saopštili su iz rukovodstva galerije hotela "Adria".