10-06-2014

Izložba u Crvenoj komuni

U Crvenoj komuni u Petrovcu u galeriji Marko Gregović u srijedu 11. juna u 21 čas biće otvorena izložba slikara Gorana Ćetkovića iz Bara.

Izložba u Crvenoj komuni | Radio Televizija Budva

Goran Ćetković je rođen 1975. Godine u Kolašinu.
Diplomirao ja na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi prof. Nikole Gvozdenovića. Dobitnik je godišnje nagrade galerije „ Spinnaker“ na izložbi studenata završne godine.

“Veoma zapažen i na crnogorskoj art-sceni, pozicioniran kao izraziti predstavnik figuracije, Goran Ćetković u najnovijoj slikarskoj produkciji ne odstupa od već prepoznatih karakterističnih opredjeljenja. U tematskom pogledu, predmet aktuelnih umjetničkih ostvarenja orjentisan ja na problematiku slikarske vizuelizacije ženskog akta- tema interesovanja brojnih stvaralaca tokom niza vjekova razvoja likovne umjetničke kulture. Počevši od paleolitskih figurina, preko skulptorskih remek-djela antičke Grčke i Rima, srednjovjekovnih aktova pramajke Eve, renesansnih Venera Botičelija i Ticijana, Rubensovih baroknih ljepotica, Engrove Odaliske i Maneove Olimpije, Pikasovih Avinjonki i Kuningovih aktova...- nago žensko tijelo se u svim umjetničkim razdobljima, epohama, pokretima i stilskim strujanjima, javlja kao jedna od najuglednijih „vječnih tema“. “ – tekst Aleksandar Čilikov.