17-06-2014

Izložbe u toku

U Modernoj galeriji u Starom gradu u toku je izložba poznate slikarke iz Turske, Fatme Elvin Ozturk, koja je za predstavljanje u Budvi, odabrala slike rađene kombinovanim materijalima na bazi zemlje uz dodatke zlatne i srebrne boje.

Izložbe u toku | Radio Televizija Budva

U cilju afirmisanja dostignuća na savremenoj crnogorskoj likovnoj sceni, tokom ljeta u Spomen domu „Stefan Mitrov Ljubiša“ u Starom gradu biće otvorena kolektivna izložba „Mali format – slike, crteži, objekti“ na kojoj je radove izložilo 26 umjetnika sa prostora Crne Gore.
Radno vrijeme Moderne galerije i Spomen doma „Stefan Mitrov Ljubiša“:
radnim danima od 8 do 14 i od 18 do 21 h, subotom od 18 do 21 h.

U petrovačkoj galeriji „Marko Gregović“ u toku je izložba barskog slikara Gorana Četkovića koji je na crnogorskoj art -sceni zapažen kao izraziti predstavnik figuracije. Na izložbi koja će biti otvorena do 22.juna prezentovao je 20-ak aktova ženskog tijela u svim umjetničkim razdobljima, epohama i pokretima.
Radno vrijme galerije u Petrovcu radnim danima od 8 do 14 i od 18 do 21 i subotom i nedjeljom od 18 do 21.

U hotelu Queen of Montenegro u Bečićima do 28.juna biće otvorena izložba slika poznatog crnogorskog akademskog slikara Dragoljuba Bata Brajovića. Izložba pod nazivom „Dva vida pejzaža Crne Gore“ obuhvata 18 slika galerijskog formata rađenih u tehnici ulje na platnu i akvarel.

Ovog ljeta Galerija Sv. Arhiđakon Stefan u Budvi, biće posvećena „Manastiru Ostrog“. Na jednom mjestu izložene su slike, skulpture, grafike, akvareli 23 crnogorska umjetnika sa tematikom Ostroga. Izložba je prodajnog karaktera i galerija Sv Arhiđakon Stefan radi tokom cijelog dana.

U restoranu „Plaža“ u Rafailovićima u toku je izložba slika nastalih tokom rada likovne kolonije Rafailovići 2014 koja je tokom maja okupila 16 renomiranih slikara iz Crne Gore, Srbije, Makedonije i zemalja regiona.

Stalna etnološka i arheološka zbirka u Gradskom muzeju u Starom gradu Budve biće otvorena tokom ljeta i posjetioci je mogu obići u vremenu od 8 do 21 h, subotom i nedjeljom od 14 do 21h, dok ponedjeljkom Muzej grada Budve, ne radi.
Ulaznice za individualne posjetioce iznose 2, za grupe 1,5 i za djecu 1 euro.