24-10-2019

Izložbu poznatih crnogorskih i svjetskih slikara u Budvi vidjelo preko hiljadu posjetilaca

Zajedničku izložbu poznatih slikara iz zemlje i svijeta, u organizaciji Art Press-a iz Budve, je tokom proteklih 20 dana trajanja posjetilo više od hiljadu građana i gostiju, u galeriji budvanskog hotela "Adria".

Izložbu poznatih crnogorskih i svjetskih slikara u Budvi vidjelo preko hiljadu posjetilaca | Radio Televizija Budva

Izložba je bila veliki kulturni dogadjaj ne samo u Budvi, već i u Crnoj Gori, zbog velikog broja posjetilaca, saopšteno je od strane organizatora izložbe, budvanskog Art Press-a.

Gradjani Budve, veliki broj inostranih i domaćih gostiju, kao i ljubitelji umjetnosti iz drugih gradova, bili su u prilici da vide djela poznatih autora likovne scene, kao što su: Cvetko Lainović, Fikip Janković, Vojo Tatar, Miki Radulović, Olga i Katarina Djordjević, Slobodan Slovinić, Zdravko Mandić, Nikica Raičević, Drago Dedić, Milica Babić, Nilan Cile Marinković, Ksenija Abakumova, Nebojša Djuranović, Aleksandar Filev, Mišo Vemić i drugi.

"Bio je ovo istinski kulturni dogadjaj, koji je izazvao veliko interesovanje gradjana i turista. Svi oni su bili u prilici da vide lični kreativni potencijal i generacijsku različitost autora, kao i autentičnost likovnih poetika, neposredna vizuelna promišljanja i izražavanja poznatih likovnih stvaralaca, kazao je u ime organizatora izložbe Nip Art Press-a iz Budve, novinar i publicista Ranko Pavićević, za naš portal.

On je istakao, da će ova veoma zanimljiva izložba zbog interesovanja posjetilaca, biti produžena do šestog novembra.