20-03-2021

Izmirena dugovanja prema fudbalerima Petrovca, u klubu fokusirani na opstanak

Nakon što je Opština Budva nedavno prenijela dio budžetskih sredstava na OFK Petrovac, uprava je izmirila dugovanja prema igračima i oni su primili zaostale zarade, saopšteno je našem portalu iz ovog sportskog kolektiva.

Izmirena dugovanja prema fudbalerima Petrovca, u klubu fokusirani na opstanak | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

Predsjednik kluba Joko Tripković izjavio je da su fudbaleri počeli sa treniranjem i da su posvećeni borbi za opstanak.

"Nadam se da ćemo uspjeti da sačuvamo prvoligaški status jer kod svih postoji volja. Opština je, takođe, delegirala ljude da pripomognu svemu tome, postoji nova energija i nova snaga", kazao nam je predsjednik Petrovca Joko Tripković i dodao da se nada da će klub do kraja ove sezone biti finansijski stabilan.

"Naišli smo na razumijevanje osnivača. Imamo obećanja, sad malo zavisi i od nas. Treba igrači da pokažu zalaganje i vrate tu vjeru koju lokalna samouprava ima i u nas i u njih. Treba da postoji obostrano razumijevanje. Zaostatak na tabeli nije nedostižan, potrebno nam je da vežemo dvije do tri vezane pobjede."

Da su zarade isplaćene, portalu RTV Budva potvrdio je i vezista "nebesko-plavih" Marko Marković.

"Prije desetak dana situacija u klubu se promjenila na bolje, ljudi iz Opštine su razumjeli položaj igrača i finansijski pomogli da se izmire dugovanja. Što se rezultata tiče, još uvijek smo u nezavidnoj situaciji i ne uspijevamo da napravimo kontinuitet boljih igara kako bi eventualno smanjili zaostatak za Titogradom. Igrači su, ipak, svjesni situacije i daće maksimum na svakoj utakmici i treningu do kraja prvenstva kako bi pokušali da se spasimo od ispadanja", rekao je Marković.

Petrovčani će u današnjem duelu sa Zetom pokušati da prekinu niz od dva poraza. Čeka ih neugodno gostovanje sedmoj ekipi na tabeli. Duel na stadionu Trešnjica zakazan je za 13 sati. Nakon 25. odigranih kola "nebesko-plavi" nalaze se na posljednjem mjestu na tabeli sa pet bodova manje i utakmicom više od OFK Titograda.U zoni baraža je i Jezero, sa 10 bodova prednosti u odnosu na Petrovac.



M.S.