23-11-2020

Janović čestitao uspjeh boksera na EP u Budvi

Crnogorski sportisti nastavljaju da personifikuju širom Evrope i svijeta ono što je Crna Gora u svojoj esenciji, kazao je ministar sporta i mladih Nikola Janović.


Foto: Gov.me

On je čestitao je crnogorskim bokserima Bojani Gojković i Petru Liješeviću na osvojenim zlatnim, a Nini Radenović i Milošu Krasnićiju na osvojenim bronzanim medaljama na Evropskom prvenstvu za mlade u Budvi.

Janović je čestitke uputio i rukovodstvu Bokserskog saveza Crne Gore, kao i selektoru Bošku Draškoviću i njegovom stručnom timu.

"Naši sportisti nastavljaju da personifikuju širom Evrope i svijeta ono što je Crna Gora u svojoj esenciji, a to je hrabrost, srčanost i nepokolebljivost na putu ka onome što joj pripada. Ponosan sam što sam imao priliku da pratim razvoj i uspjehe naših mladih sportista koji iznova potvrđuju svoj kvalitet koji predstavlja garanciju blistave budućnosti crnogorskog sporta", rekao je Janović.

On je podsjetio da shodno osvojenim rezultatima navedeni sportisti stiču jednogodišnju stipendiju od države.

"U prethodnom periodu Ministarstvo sporta i mladih imalo je zadovoljstvo da, na taj način, stipendira preko 50 perspektivnih sportista koji su osvojili medalje na evropskim ili svjetskim prvenstvima za mlađe kategorije", piše u čestitki Janovića.


(MINA News)