12-12-2023

Javna rasprava o budžetu Opštine Budva za 2024. godinu do 25. decembra

Sekretarijat za finansije Opštine Budva upućuje Javni poziv za učešće u Javnoj raspravi u vezi sa Nacrtom Odluke o budžetu opštine Budva za 2024. godinu.

Javna rasprava o budžetu Opštine Budva za 2024. godinu do 25. decembra | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva, Portal RTV Budva

Kako su naveli iz tog opštinskog resora, Javni poziv upućen je građanima opštine Budva, mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama, organima lokalne uprave i javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština, državnim organima i službama, pravnim licima i preduzetnicima i ostalim zainteresovanim subjektima.

Kako su napomenuli, Javna rasprava o Nacrtu Odluke o budžetu opštine Budva za narednu godinu će trajati 15 dana, tj. od 11. do 25. decembra 2023.

"Program održavanja javne rasprave biće objavljen na RTV Budva, na internet adresi opštine Budva www.budva.me, (web strana Organi lokalne uprave i službe/ Sekretarijat za finansije/Novosti) i na Oglasnoj tabli Opštine Budva, Trg sunca br.3, Budva).

U skladu sa mehanizmima i oblicima učešća građana u postuku javne rasprave, zainteresovani subjekti svoje primjedbe, predloge i sugestije mogu proslijediti:

- u pisanoj formi putem pošte, na adresu: Sekretarijat za finansije Opštine Budva, Trg sunca br. 3;

- putem e-mail adrese: marko.vujovic@budva.me", naveli su iz Sekretarijata za finansije.

Istakli su da će Sekretarijat razmotriti primjedbe, predloge i sugestije učesnika javne rasprave nakon čega će sačiniti Izvještaj o sprovedenoj Javnoj raspravi najkasnije do 26. decembra.

"Izvještaj iz prethodne tačke objaviće se 26.12.2023. godine na internet adresi Opštine Budva www.budva.me (web strana Organi lokalne uprave i službe/ Sekretarijat za finansije/ Novosti) i na Oglasnoj tabli u Opštini Budva, Trg sunca br.3, Budva.

Javni poziv za učešće u javnoj raspravi o Nacrtu Odluke o budžetu opštine Budva za 2024. godine biće objavljen od 11.12 do 25.12.2023. godine preko: lokalnog javnog emitera RTV Budva, na internet adresi opštine www.budva.me i na oglasnoj tabli Opštine Budva."

Sekretarijat je utvrdio i program Javne rasprave koji predviđa javno učestvovanje zainteresovanih stranki na sljedeći način:

13.12.2023. Petrovac

(Mjesne zajednice Petrovac, Sveti Stefan, Buljarica, Reževići, građani i institucije sa područja ovih mjesnih zajednica), u Sali kulturne ustanove ''Crvena komuna'' - početak u 10 časova.

14.12.2023. Budva

(Mjesne zajednice sa područja užeg dijela grada, kao i mjesne zajednice Bečići, Brajići, Gornji Pobori, Jaz, Markovići (građani i institucije sa područja ovih mjesnih zajednica), zgrada opštine Budva (skupštinska sala) - početak u 10 časova

14.12.2023. Budva

Stručna javna rasprava (starješine organa uprave, direktori javnih ustanova u preduzeća, korisnika budžetskih sredstava) zgrada opštine Budva (skupštinska sala) - početak u 12 časova.