30-10-2023

Javna rasprava u vezi Nacrta Odluke o izgradnji lokalnih objekata od opšteg interesa traje do 10. novembra

Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva utvrdio je program održavanja Javne rasprave u vezi Nacrta Odluke o izgradnji lokalnih objekata od opšteg interesa.


Foto: Arhiva, Dušan Radević

Kako su naveli iz tog sekretarijata, predsjednik Opštine Budva donio je Zaključak o utvrđivanju Nacrta Odluke o izgradnji lokalnih objekata od opšteg interesa na teritoriji opštine Budva i stavljanju istog na javnu raspravu.

"Navedenim zaključkom određeno je da se Nacrt ove odluke stavlja na javnu raspravu u trajanju od 15 radnih dana i to u periodu od 23. oktobra 2023. godine do 10. novembra 2023. godine", naveli su oni.

Programom održavanja javne rasprave za utvrđeni Nacrt odluke o izgradnji lokalnih objekata od opšteg interesa na teritoriji opštine Budva, Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva, precizira sledeće:

1. Nacrt Odluke o izgradnji lokalnih objekata od opšteg interesa na teritoriji opštine Budva, biće dostupan u periodu od 23. oktobra do 10. novembra 2023. godine, u prostorijama Sekretarijata za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva, Trg Sunca br. 3, Budva objavljen na internet adresi Opštine Budva www.budva.me/ Organi lokalne uprave i službe/ Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj/ Novosti, na oglasnoj tabli u Opštini Budva, kao i putem lokalnog javnog emitera RTV Budva.

2. Izradi Nacrta Odluke o izgradnji lokalnih objekata od opšteg interesa na teritoriji opštine Budva pristupilo se u cilju usklađivanja ovog podzakonskog akta sa odredbama Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata (»Službeni list Crne Gore« br. 64/17, 44/18, 63/18, 11/19, 82/20, 86/22, 4/23).

3. Zainteresovani subjekti mogu učestvovati u javnoj raspravi, ostvariti uvid u Nacrt odluke i dobiti potrebne informacije od službenika Sekretarijata za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva, u prostorijama ovog Sekretarijata, svakog radnog dana u terminu od 9 do 11 časova, za vrijeme trajanja javne rasprave, u periodu od 23. oktobra do 10. novembra 2023. godine.

4. Zainteresovani predstavnici organa lokalne samouprave, ustanova, institucija i preduzeća čiji je osnivač Opština Budva, organi uprave sa sjedištem u Budvi, građani, mjesne zajednice, druga pravna lica, nevladine organizacije i mediji mogu direktno učestvovati i svoje predloge i sugestije podnijeti:

- na javnoj raspravi, koja će se održati dana, 2. novembra 2023. godine, sa početkom
u 13:30 časova u skupštinskoj sali Opštine Budva;

- na javnoj raspravi, koja će se održati dana 7. novembra 2023. godine, sa početkom u
13:30 časova u prostorijama Spomen doma "Crvena komuna" u Petrovcu;

- u pisanoj formi na adresu Opština Budva- Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj, Trg Sunca br.2, Budva ili putem e-mail adrese: urbanizam.bd@budva.me;

- u neposrednoj komunikaciji sa službenicima Sekretarijata za urbanizam i održivi razvoj, Trg Sunca br. 3, radnim danima u terminu od 9 do 11 časova, za vrijeme trajanja javne rasprave.

5. Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva razmotriće sve dostavljene predloge, sugestije i primjedbe učesnika javne rasprave za utvrđeni Nacrt ove odluke, nakon čega će sačiniti Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi najkasnije do 17.11.2023. godine.

6. Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi za Nacrt predmetne odluke biće objavljen najkasnije do 17.11.2023. godine na internet adresi Opštine Budva www.budva.me/ Organi lokalne uprave i službe/ Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj/ Novosti i na oglasnoj tabli u Opštini Budva.