04-11-2021

Još pet medalja za crnogorske džiu džica reprezentativce u Abu Dabiju

Drugi takmičarski dan na Svjetskom prvenstvu u džiu džici za takmičare do 16, 18, 21 godinu i seniore u Abu Dabiju bio je veoma uspješan za reprezentativce Crne Gore, pošto su osvojili čak pet medalja – jedno zlato, 3 srebra i jednu bronzu.

Još pet medalja za crnogorske džiu džica reprezentativce u Abu Dabiju | Radio Televizija Budva

Zlatnim odličjem okiti1a se Vedrana Praščević, U16, borbe -52 kg, a srebrom Kristrina Radosavović, U16, borbe -63, kg, Mladen Bojanović, U21, borbe -85 kg, i Krsto Radulović, U21, borbe -94 kg.

Budvanski Duo classic par Filip Pešić – Stefan Vukotić u seniorskoj konkurenciji, osvojio je bronzanu medalju.

Trećeg takmičarskog dana na šampionatu u Abu Dabiju od crnogorskih reprezentativaca nastupiće u seniorskoj konkurenciji: Selma Ličina, borbe -63 kg, Krsto Radulović, borbe -94 kg, Dejan Vukčević, borbe +94 kg, Duo mix parovi: Nina Bogićević – Andrej
Kaljević u konkurenciji parova U16 i par Andrej Kaljević – Ljubica Nikčević u konkurenciji parova U18.

Danas je našu reprezentaciju posjetila Ambasadorka Crne Gore u Dubaiju G-dja Dabović ukazavši čast i poštovanje sportistima iz Crne Gore.

Selektor reprezentacije Ašanin Miloš je izjavio, da je i drugog takmičarskog dana više nego zadovoljan nastupom naših reprezentativaca.

"Četiri finalna meča od kojih je jedan rezultirao zlanom medaljom, tri srebrnom i osvajanjem bronzane medalje, govori, da su naši takmičari opravdali naša očekivanja. Pored izvanrednog rezultata reprezentacija je pokazala i odličan timski rad i požrtvovanost u predstavljanju svoje Zemlje na najvećoj sportskoj smotri. Pred nama je treći takmičarski dan kada će nastupati takodje i naši takmičari a najviše očekujemo od našeg proslavljenog teškaša Dejana Vukčevića. Vjerujem da će ovo takmičenje dati vjetar u ledja crnogorskoj reprezentaciji za predstojeće nastupe koji nas očekuju.", navedeno je u saopštenju Džiu džica Saveza Crne Gore koje potpisuje predsjednik Ranko Vukotić.