03-03-2020

Juniorska liga: Košarkaši "Budva Basket"-a nadigrali "Play off"

Košarkaši "Budva Basket"-a savladali su u gostima podgoričku ekipu "Play off"-a rezultatom 72:62 u sinoćnom duelu 16. kola Juniorske lige.

Juniorska liga: Košarkaši

Foto: KK Budva Basket

Držao je sastav iz našeg grada situaciju pod kontrolom od početka utakmice. Razlika se konstantno kretala između sedam i osam poena, da bi domaćini povremeno prilazili na minus četiri.

Pitanje pobjednika definitivno je riješeno u posljednjoj dionici, kada je "Budva" došla do 12 poena viška.

"Ono što nas krasi u drugom dijelu šampionata jeste timska igra, sa dosta protoka lopte i traženjem najbolje pozicije za šut, što smo sinoć demonstrirali i došli do sedme pobjede u prvenstvu. Povratkom kadetskog reprezentativca Petra Franete, koji je jedno vrijeme bio povrijeđen, stekli smo čvrstinu u odbrani i više opcija u napadu. Takođe, ostvarili smo saradnju sa košarkaškim klubom "Cetinje". Dva njihova igrača, Nikola i Vladimir Pejović su na pozajmici kod nas. Sa njima smo dobili veću rotaciju i još čvrstine, tako da igramo puno bolje i kvalitetnije", izjavio je za portal RTV Budva trener Dražen Antičević.

Za sastav "Budve" 25 poena postigao je Božović, a pratio ga je Franeta sa 18.

Kod gostiju najbolji je bio Bulatović sa 13 poena.

Do kraja sezone, budvanski košarkaši odigraće još šest mečeva.

"Trenutno, u konkurenciji 12 ekipa, zauzimamo šesto mjesto, sa sedam pobjeda i devet poraza, što je iznad svih očekivanja. Cilj nam je da sadašnju poziciju zadržimo do kraja" , kazao je šef stručnog štaba KK Budva Basket.

U narednoj rundi izabranike trenera Antičevića očekuje okršaj sa "Mornarom", pretendentom za mjesto na final four-u. Meč će se igrati u sali "Druge osnovne škole" u Budvi.

M.S.