23-11-2022

Kad zaigraju uspomene stare pola vijeka: Kanjoševci večeras proslavljaju jubilej KUD-a

Pola vijeka rada Kulturno umjetničkog društva „Kanjoš“, u organizaciji inicijativnog odbora za pripremu manifestacije, ovaj značajan jubilej obilježiće večeras u hotelu Splendid, sa početkom u 19 časova.



Nekadašnji član KUD "Kanjoš", Željko Srdanović je za Polis kazao da obećavaju šarenolik i bogat kulturno umjetnički program kako za bivše članove tako i za određeni broj publike koji će biti prisutan na proslavi.

"Ovo je najveći jubilej do sada, mi smo se baš potrudili da program bude šarenolik i interesantan i nadasve budvanski i "kanjoševski". Jako mi je bitno da apostrofiram, da se svi bivši igrači, "kanjoševci", mogu prijaviti na broj 068-322-599, Sandri iz razloga naše evidencije jer je sala hotela Splendid prije svega limitirana", kazao je Srdanović.



On je kazao da je kao dio programa proslave planirana i izložba koja će kroz fotografije prikazati istoriju trajanja KUD "Kanjoš" i dodao da su pripreme privedene kraju.

"Pripremili smo širok dijapazon programa, tu će biti i jedna od izložbi "Knajoš kroz istroju i generacije", prikupljeno je mnogo slika od bivših članova, tako da će to biti jedna lijepa manifestacija. Orgnaizacija je pri samom kraju, sve smo što se kaže "utegli" i zahvalni smo jako Opštini Budva, Televiziji Budva i TOB, koji su i generalni sponzori i koji su stali iza nas svojom podrškom. Ostalo je još da dočekamo naše bivše igrače, ljude dobre volje i naše prijatelje što je nabitnije, a posebno bismo voljeli da dio proslave budu oni koji su učestvovali u razvoju Kanjoša i njegovom postojanju. Volio bih da se svi ti ljudi jave bez zadrške jer ovo je manifestacija svih nas koji smo prošli kroz Kanjoš", istakao je on.