14-10-2020

Kalezić: Lokalni polasci po redu vožnje, manje regionalnih linija

Na autobuskoj stanici "Merkur" u Budvi počeo je da važi zimski red vožnje. U uslovima epidemije virusa korona koja se razbuktala u zemlji, razlika u pogledu prometa putnika ljeti i zimi zapravo ne postoji. Lokalne linije funkcionišu po redu vožnje, dok je broj međunarodnih linija i polazaka prorijeđen.



Uobičajenih ljetnijih gužvi, uslijed faktički nepostojeće turističke sezone, ove godine nije bilo.

"Nismo imali veliki broj turista, niti ogroman broj sezonskih polazaka. Praktično je funkcionisao zimski red vožnje i ljetos i sad. Što se tiče našeg ostvarenog prihoda to je otprilike na 10-15% u odnosu na isti period prošle godine", kaže za naš portal glavni dispečar Maksim Kalezić.

Autobuski saobraćaj u zemlji odvija se normalno, a kada su u pitanju polasci prema zemljama regiona najviše se ide za Srbiju i BiH.

"Nemamo nikakve polaske prema Hrvatskoj, Albaniji i Makedoniji. To za sada ne funkcioniše. Imamo polaske za Srbiju, prema Beogradu, Novom Sadu i Subotici.. otprilike ima svaki dan sedam polazaka za Bg, od ujutru do uveče. Imamo polazak za Bijeljinu svako drugo veče u 21:55h, polazak za Banjaluku triput sedmično, utorkom, petkom i nedjeljom. Imamo i polazak za Sarajevo koji je svaki drugi dan u 7 sati ujutru. Najviše ima interesovanja za polaske za Srbiju prema Beogradu. Ima tu vjerovatno i nekih studenata koji još uvijek gore idu ili dolaze iz Srbije. Što se tiče ostalih polazaka tu i nema prevelikog interesovanja. Pomenuti polasci nastaviće da važe za sada", naglašava Kalezić.

Kako naš sagovornik ističe, na autobuskoj stanici poštuju se važeće NKT mjere kako bi se zaposleni i putnici maksimalno zaštitili. On dodaje da u ovim uslovima rad nije lako organizovati rad, ali uglavnom, bar za sada, oni uspijevaju u tome. Trenutno nema uobičajenih gužvi, a karata i mjesta ima dovoljno.

"U lokalnom saobraćaju je dovoljno kupiti kartu 10-15 minuta pred polazak, a što se tiče međunarodnih polazaka dovoljno je dan-dva unaprijed izvršiti rezervaciju i kupovinu karata", navodi Kalezić.


M.S.