20-05-2015

Kamen temeljac za zgrade budvanskih prosvetara

Na placu površine 5 566 m2 koje je opština Budva ustupila za izgradnju zgrada za prosvetne radnike, danas su ministar prosvjete Predrag Bošković, potpredsjednik opštine Budva Milan Vučinić i direktor stambene zadruge Solidarno Zoran Stanišić sa predsjednicima sindikata prosvjete CG i Budve, Zvonkom Pavićevićem i Nikolajem Kneževićem, položili kamen temeljac za tri objekta.

Kamen temeljac za zgrade budvanskih prosvetara | Radio Televizija Budva

Rok završetka radova je 18 mjeseci kada bi uručivanjem 146 ključeva, nakon skoro 20 godina isčekivanja, krov nad glavom dobili i zaposleni u pet obrazovnih ustanova Budve.

Ministar Bošković je izrazio zadovoljstvo zbog povoda okupljanja i rekao da je ovo gradilište vjesnik rješavanja krupnih pitanja u prosvjeti među kojima je jedno od najvažnijih poboljšanje standarda prosvjetnih radnika. On je izrazio nadu da će se sljedeće okupljanje u naselju Dubovica 1 dogoditi krajem 2016. godine kada je predviđeno da radovi budu završeni.

U ime opštine Budva obratio se potpredsjednik Milan Vučinić istakavši da je Opština prepoznala važnost ovog stambeno-solidarnog projekta i bez naknade ustupila površinu od 5.566m2 za potrebe izgradnje objekta koji je oslobodila plaćanja komunalija i finansirala projektno-tehničku dokumentaciju. Takođe, Opština se obavezala da finansira izgradnju garaža u ovom stambenom objektu u iznosu od 2.452.000 eura, čime je omogućila prosvetnim radnicima da prilikom otkupa, kvadrat stana plaćaju po 200 eura nižoj cijeni.

Predsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore Zvonko Pavićević naglasio je da je ovo, za sada, najveći projekat u kome učestvuje Stambena zadruga Sindikata prosvjete prepoznajući stambene probleme prosvjetara u Budvi.

Direktor stambene zadruge prosvjetnih radnika "Solidarno" Zoran Stanišić kazao je da je ovo samo jedna od aktivnosti koju ova zadruga realizuje u cilju rješavanja stambenih pitanja prosvjetnih radnika Crne Gore.

Predstavnici sindikata i ministar Bošković izrazili su zahvalnost opštini Budva koja je pomogla u realizaiji ovog projekta.

Opširnije u prilogu Branke Čvorović: