11-06-2021

Kampanja: Registruj poljoprivredno gazdinstvo

Upis u registar poljoprivrednih gazdinstava je prvi korak u ostvarivanju prava na podsticaje iz agrobudžeta na nacionalnom i lokalnom nivou.Upis je dobrovoljan i besplatan i može se izvršiti tokom cijele godine.

Kampanja: Registruj poljoprivredno gazdinstvo | Radio Televizija Budva

Foto: pixabay.com/ilustracija

Svi nosioci poljoprivrednog gazdinstva mogu biti korisnici podsticajnih mjera koja se opredjeljuju kroz agrobudžet, IPARD ili druge domaće i međunarodne projekte. S toga je posebno važno da svi subjekti koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom budu upisani u registar, a već upisani nosioci gazdinstva redovno ažuriraju podatke u skladu s Pravilnikom.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Opština Bar pokreću kampanju „Registruj poljoprivredno gazdinstvo“, koje ima za cilj da upozna sve poljoprivredne proizvođače o proceduri registracije i o potrebnoj dokumentaciji kako za fizička tako i za pravna lica.

U registar poljoprivrednih gazdinstava mogu se upisati poljoprivredna gazdinstva koja obavljaju poljoprivrednu djelatnost i posjeduju poljoprivredno zemljište i/ili životinja. Upis je dobrovoljan i besplatan i može se izvršiti tokom cijele godine. Upis i promjena podataka se vrši u onoj regionalnoj kancelariji savjetodavnih službi koja je nadležna prema mjestu prebivališta nosioca poljoprivrednog gazdinstva, odnosno sjedištu pravnog lica.

Sve informacije oko upisa u registar poljoprivrednih gazdinstava mogu se dobiti u Direkcijama za savjetodavne poslove Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Baru kao i u Sekretarijatu za privredu – Odjeljenje za poljoprivredu i ruralni razvoj.