16-12-2019

Kancelarija za evropske integracije i saradnju Opštine Budva uspješno sarađuje sa svim institucijama koje implementiraju projekte

Kancelarija za evropske integracije i saradnju koja funcioniše kao dio Službe predsjednika Opštine u prethodnom periodu odrađujući projekte koji pospješuju politiku održivog razvoja, kroz turizam, kulturu i aktivno učešće mladih sarađuje sa sekretarijatima i drugim institucijama čiji je osnivač Opština.

Kancelarija za evropske integracije i saradnju Opštine Budva uspješno sarađuje sa svim institucijama koje implementiraju projekte | Radio Televizija Budva

Rezultati te saradnje su vidljivi i opipljivi, edukacije za mlade, sertifikati za hotelijere, pozorišne predstave, biciklističke staze i bicikla, punionice za električne automobile, otvorene biblioteke, interaktivne table i drugo, saopšteno je iz Službe predsjednika Opštine.

"Predstavnice Kancelarije za evropske integracije i saradnju Opštine Budva Anđela Ivanović i Grad Teatra Aleksandra Maslovar su radnom posjetom italijanskom gradu Barleti potvrdile da sve institucije kojima Opština pruža institucionalnu podršku za projekte uspješno odrađuju iste", navode u saopštenju.

Grad teatar je u sklopu projekta Tournee Interreg –IPA CBC, Italija-Albanija-Crna Gora imao svoj nastup u Barleti kao dio realizacije drugog dijela projekta. Implementacija projekta, čija ukupna vrijednost iznosi 808.044 €, vremenski je ograničena na dvije godine.

Kako ističu, razmjena iskustva i mišljenja sa inostranim partnerima na projektu doprinijela je boljem međusobnom razumijevanju i usavršavanju rada svih partnera.

"Pored dobre saradnje Kancelarije za evropske integracije i Grad Teatra, dobra saradnja je ostvarena i sa Sekretarijatim za društvene djelatnosti (Kancelarijom za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade). U novembru 2019. godine Kancelarija za evropske integracije dobila je zahvalnicu za aktivno učešće i doprinos razvoju omladinske politike i omladinskog rada u Budvi.
Velike mogućnosti koje su im date u međunarodnim fondovima u narednom periodu moraju biti još više iskorišćene, a Kancelarija za evropske integracije i saradnju će kao glavni i pridruženi partner svim Sekretarijatima i institucijama čiji je osnivač Opština nastaviti da pruža podršku", zaključuje se u saopštenju Službe predsjednika Opštine Budva.