12-06-2022

Kažanegra Stanišić: Ubiranje partijskih poena na pitanju Svetog Stefana nespretan i nesretan potez

Apsolutno politizovanje i ubiranje partijskih poena na pitanju Svetog Stefana prilično je nespretan i nesretan potez, ocijenila je Dragana Kažanegra Stanišić, kandidatkinja za odbornicu Demokrata u SO Budva, u reagovanju na jučerašnje saopštenje poslanice DPS-a Suzane Pribilović.


Foto: Demokrate Budva

Saopštenje prenosimo integralno:

Optuživanja od strane onih koji su najdragocjeniji resurs u smislu turizma otrgli, rasparčali, otuđili dijelom od države i u cijelosti od naroda, pravdajući to svojom nesposobnošću da istim upravljaju i isti državnim resursima oporave, potražiše riješenje u zagrljaju „ strateškog „ investitora koji nije našao za shodno ni da upristoji plato na ulazu u sam kompleks, ali je zato posegao za nelegalnom gradnjom i devastacijom kulturno istorijskog spomenika od nacionalnog značaja kao i brojnim drugim radnjama koje su suštinski činile kršenje zakona Crne Gore u produženom trajanju dok su njihovi partneri iz bivše DPS Vlade ćutali, okrećali glavu od nelegalnih činjenja investitora.

Od kad je dat u zakup 2007.godine, nisu čak ni obišli imovinu i konstatovali na koji se način zakupac prema istoj ophodi. Jedino čemu su doprinijeli bilo je prećutno odobravanje kršenja zakona Crne Gore u dijelu zatvaranja javnih površina, pristupa moru, nelegalnoj gradnji i mnogo čemu još. Toliko su bili privrženi da nisu čak ni PDV obračunavali na zakonom propisan način, a potom još i umanjili zakupninu i tako nanijeli štetu državnoj kasi. Demonstrirao se skoro intiman, prijateljski odnos pojedinih zvaničnika sa dijelom vlasničke strukture kompanije koja predstavlja zakupca.

Danas se isti ti predstavnici nekadašnje, a evo sasvim izvjesno i sadašnje vlasti, osokoljeni novim političkim pozicijama javljaju i imaju moralnog kapaciteta da nešto i nekoga kritikuju , pritom zaboravljajući da je Sv.Stefan zaključan u mraku evo druga sezona. Upravo zahvaljujući pogešnoj odluci i strategiji Zakupca kojeg su upravo oni odabrali i aranžman ugovorili, pritom takvom odlukom nanoseći kako reputacionu tako i finansijsku štetu destinaciji i državi uopšte.

Poslanica DPS-a koja se oglasila po ovom pitanju ne bi bila u prilici da se tako samouvjereno obraća da nije upravo glasovima onih koji je danas tobož kritikuju, nedavno bila izabrana na mjesto predsjednice Administrativnog odbora u Skupštini Crne Gore.

Sve je prolazno, Sveti Stefan je vječan, prkosi i prkosiće svojim univerzalnim značenjem i ljepotom onako kako je činio kroz vjekove unazad. Mnoge su ga bure lomile poslije kojih je još sjajnije i slobodnije sijao. Nakon svakog mraka svane dan !