17-04-2020

KCCG: Od utorka Call centar za hronične bolesnike

Klinički centar Crne Gore od utorka uvodi besplatan Call cenatar 1622, namijenjen hroničnim bolesnicima.

KCCG: Od utorka Call centar za hronične bolesnike | Radio Televizija Budva

Foto: Ilustracija
Pozivom na besplatan broj 1622, koji je obezbijedila kompanija M-tel, hronični pacijenti mogu da se konsultuju sa ljekarima iz sljedećih grana medicine: endokrinologija, gastroenterologija, hematologija, reumatologija, urologija, neurologija, otorinolaringologije (ORL), oftalmologija i kardiologija. Radno vrijeme Call centra, kako je saopšteno, biće svakog radnog dana od 11h do 14h, a pozivi su ograničeni na 5 minuta.

"Klinički centar Crne Gore u saradnji sa kompanijom M-tel pokreće veoma važan projekat za sve naše pacijente. Naime, u vremenu kada smo svi fokusirani na liječenje pacijenata koji su zaraženi korona virus, dakle Kovid 19 pozitivnim pacijentima, ne smijemo i ne možemo da zapostavimo naše druge pacijente", kazao je Jevto Eraković, direktor Kliničkog centra Crne Gore.

On je podsjetio da je KCCG od pojave epidemije u Crnoj Gori redovno zbrinjavao onkološke pacijente kao i sve pacijente sa hitnim stanjima. Naglasio je, takođe, da su kod onkoloških pacijenata sprovođene i sprovode se dijagnostičke i terapijske procedure redovno bez zastoja.

Podrškom ovog projekta kompanija M-tel želi i na ovaj način da da svoj doprinos KCCG i čitavom društvu.

"Ovo je na žalost jedna od prilika do koje nismo željeli da dođe, da se borimo protiv pandemije, ali pokazala je i obaveze svih organizacija uključujući i našu da doprinose da prođe što lagodnije za naše građane", kazao je Milivoje Cerović, direktor Sektora za markenting, prodaju i brigu o korisnicima kompanije M-tel.

Izvor: Portal RTCG