29-04-2018

Kentera: Neistina da sam tajno uklonjen iz Odbora za proslavu 100 godina od oslobođenja Budve

Marko Kentera reagovao je na tekst od nedelje, 29. aprila, objavljen u DAN-u pod nazivom "Kentera tajno maknut zbog skandala", čije ste djelove mogli pročitati na našem portalu, navodeći da je zapanjen neistinama koje su iznijete u tekstu.

Kentera: Neistina da sam tajno uklonjen iz Odbora za proslavu 100 godina od oslobođenja Budve | Radio Televizija Budva

"Reagujem na tekst u novinama DAN od 29.4.2018 koji je objavljen i na sajtu RTV Budva jer sam zapanjen i zgrožen količinom mržnje i neistina koje su u tekstu iznijete, prije svega od strane "komentatora" iz budvanske partije Demokrate CG a potom iz zbog potpunog nepoštovanja novinarskog kodeksa da se čuju dvije strane istine, naročito jer se u ovom tekstu nije čula ni jedna strana istine! Novinar nije našao za shodno da me pozove i dobije bilo kakav komentar ali mu to nije smetalo da napise tekst pun neistina...

Moram da kažem da je žalosno da je poslednjih dana javnost zasuta brojnim partijskim reagovanjima Demokrata u kojima se skreće sa najvažnije teme, a to je proslava velikog jubileja koji je trebao da okupi i ujedini sve u Budvi i pri tom se proizvodi ogromni izliv mržnje i netrpeljivosti! Nikom nije shvatljiva koliclčina energije koja se ulaze u podmetanja i medjusobno optuživanje i to na najvažnijem od svih projekata ove godine. Demokrate su sada tužioci, sudije i dželati, oni znaju i čuju sve, imaju pravo da slave i žale, svi moraju imati ne samo partijski program već i mišljenje kao oni", naveo je Kentera.

"Mene lično u ovom tekstu iznenađuje što iza teksta i uopšte uvreda i podmetanja ovih dana i mjeseci stoje meni mnogi dragi ljudi. Npr. visoki funkcioner Mišo Pejović, Grbljanin i moj saradnik još od 2004 godine nema nikakav problem da upravo sa mnom inicira osnivanje vrlo vazne organizacije Matica Boke Budva u kojoj smo i danas naa dvojica dva od tri osnivaca. Mišo nema nikakav problem da me ne tako davno zamoli da i u njegovo ime vodim Maticu kao vrlo važan organ za borbu za prava srpskog naroda u Budvi u šta prije svega spada i proslava 100 godina od oslobođenja. Ali kao da Mišo želi da me zadrži da samo sa njim sarađujem u Odborima pa već neko vrijeme učestvuje u osporavanju ovog Odbora i mog članstva u njemu kao i u pisanju drugih tekstova punih mržnje i neistina!", istakao je on.

Kako je saopštio, apsolutna je neistina da je tajno maknut ili uklonjen. "O administrativnim greškama ne znam ništa ali je činjenica da sam u Odbor imenovan i da sam nakon primjedbi Demokrata CG iz Budve odmah sam dao pismenu ostavku iako sam imamo nekoliko molbi da to ne učinim.. Ostavka je u arhivi Predsjednika SO Budva.

Smatram da je to bilo moralno a i da je mnogo važnije od mog članstva to da u njemu budu predstavnici Demokrata u lokalnoj vlasti. Takođe sam to odmah učinio jer je bilo jasno a danas je mnogo jasnije da je moje članstvo bio lažni razlog koji ističu Demokrate za neulazak u Odbor- više je nego jasno da oni imaju potpuno razliclčite razloge zašto ne učestvuju al to ostavljam javnosti da protumači", naveo je Kentera.

"Na kraju što se tice navoda o firmi Kopirajt - iluzorno je poslije niza objašnjenja i reagovanja dalje insistirati da nikad nisam dao izjavu u predmetu budvanske afere, nikad nisam bio u tom predmetu pod istragom i tako dalje. Nemam ama bas nikakve veze sa tim poslovima kada su u pitanju nelegalne radnje ali ako neka novina ne želi da prenese istinu o tome onda su moji dometi kazivanja iste krajnje ograničeni. Svakako sam više puta naglasio da sam vrlo raspoložen da dam komentar na ovu temu međutim to se najčešće izbjegava!

Na kraju ne mogu a da ne pozovem sve u Budvi da se okupe oko proslave jubileja ako ne iz drugog razloga onda makar u smislu obiljezavanja herojstva naših predaka. Na ovom primjeru je najvažnije da preovladaju pobjede i zajedništvo te da proslave pobjede i pobjedonosni duh svi koji slave svoje predake i njihova herojstva (a podjele ostavimo onima koji su ih i započeli)", zaključio je Kentera u reagovanju.