02-05-2021

KK Magic Basket: Pokušaćemo da vratimo žensku košarku u Budvu

U Košarkaškom klubu Magic Basket u narednom periodu posebnu pažnju će posvetiti selekciji djevojčica. Kako su kazali, žele da formiraju posebnu grupu i pokušaju da vrate žensku košarku u Budvu, kao na početku njihovog rada.



Takođe, njihova članica Andrea Đorđević (2004. godište, visoka 191 cm) bila je članica kadetske reprezentacija Crne Gore i nalazi se na meti nekoliko klubova iz okruženja .

"Osnovne smjernice u radu kluba su isključivo rad sa mlađim kategorijama djevojčicama i dječacima uzrasta od sedam do sedamnaest godina . Klub redovno učestvuje u sistemu takmičenja u okviru Košarkaškog saveza Crne Gore - Liga mladih . Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Željkom Srdanovićem obezbijedila nam je odlične uslove za trening u sali Mediteranskog sportskog centra", kazali su sportskog kolektiva koji na košarkaškoj mapi Crne Gore postoji već desetak godina.

Za trenažni proces u KK Magic Basket zadužen je licencirani košarkaški trener, profesor Saša Vujnić koji ima dvadesetpetogodišnje iskustvo u radu sa mlađim kategorijama.

"Igračima se posvećuje maksimalna pažnja kako u stručnom radu , tako i na ostalim poljima. Klub okuplja oko četrdesetak članova sa tendencijom rasta", ističu iz KK Magic Basket.


Foto: KK Magic Basket

Selekcije kluba redovno učestvuju na međunarodnim košarkaškim kampovima na kojima su imali mnogo uspjeha osvajajući veliki broj medalja.

"Posebno moramo istaći atmosferu na treninzima koja je preduslov za dobar i kvalitetan rad. Prisnost i povjerenje na relaciji trener - igrač i obrnuto je nešto na što smo ponosni u klubu i po čemu je Magic Basket prepoznatljiv", naveli su.

Treninzi se održavaju utorkom , četvrtkom i vikendom , a sve detaljnije informacije zainteresovani mogu dobiti na telefon 068 - 303 - 706.


M.S.