18-05-2023

Koalicija “HRABRO se broji !” : Formiran Centralni izborni štab, pobjeda gotovo izvjesna

“HRABRO se broji !”, koalicija okupljena oko Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA, formirala je Centralni izborni štab u susret predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima.


Foto: Koalicija “HRABRO se broji !”

Kako je saopšteno iz tog političkog saveza, na čelu izbornog štaba nalaze se Nikola Rovčanin ispred Demokratske Crne Gore i Miloš Konatar ispred URE. Izborni štab, naveli su, broji 26 članova, podijeljenih u 13 oblasti za koje su zaduženi pojedini koordinatori na paritetnoj osnovi iz oba politička subjekta.

"Struktura Centralnog izbornog štaba prenesena je dalje na lokalne izborne štabove koji su oformljeni u svim opštinama. Na ovaj način, Demokrate i URA pokazuju nešto što svi u Crnoj Gori znaju - da predstavljaju političke organizacije sa jakom partijskom infrastrukturom, koja je u svakom trenutku spremna da odgovori na najizazovnije zadatke, a jedan od takvih je upravo tronedjeljna kampanja koja je pred nama", kaže se u saopštenju.


Foto: Koalicija “HRABRO se broji !”

Iz koalicije ističu da je, ako se po jutru dan poznaje, pobjeda anti-mafija koalicij gotovo izvjesna. Pobjeda će, prema njihovim riječima, značiti odlučujuću borbu za vrijednosti na kojima je sazdano crnogorsko društvo i moderna Evropa, a protiv kriminalizovanog i korumpiranog sistema.

"Pobjeda koalicije, ujedno i pobjeda svih građana, biće garant za nova ulaganja u privredne grane što podrazumijeva otvaranje novih radnih mjesta koja su Crnoj Gori u ovome trenutku prijeko potrebna. Takođe, podizanje obrazovnog sistema na veći nivo jedan je od prioriteta djelovanja pobjedničke koalicije, a sve u cilju izgradnje kvalitetnije budućnosti za naše potomke", poručili su.

Oni naglašavaju da se formiranjem koalicije “HRABRO se broji!” šalje jasna poruka.

"Da su hrabrost, sloga i zajedništvo temelj napretka i razvoja kao i jedini garant pobjede nad mafijom, kriminalom i korupcijom i očuvanja vječnosti Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.