09-08-2020

Koalicija Mir je naša nacija: Prezreti grafite protiv bilo koje nacije ili vjere

Vremešna ideološko-identitetska radionica autokratskog režima, čiji pogoni poslednjih dana rade u tri smjene, očito je izgubila na inovativnosti, jer se širom Crne Gore mogu vidjeti njihovi sramni rukopisi za koje svaki građanin ove zemlje dobro zna čiji su, saopšteno je iz koalicije Mir je naša nacija.

Koalicija Mir je naša nacija: Prezreti grafite protiv bilo koje nacije ili vjere | Radio Televizija Budva

Iz te koalicije navode da na fasadama zgrada, kao i u prethodnim izbornim kampanjama ispisuju se poruke kojima se pokušavaju otvoriti nacionale podjele, posvađati sugrađani i komšije, sa ciljem da se na krilima svađa sanira katastrofalno urušavanje DPS-a.

"Bestidna UDBA crta šovinističke i fašističke grafite po Crnoj Gori ne bi li posijala zlo sjeme podjela. Navikli smo na vaš rukopis, prepoznajemo ga kilometrima daleko. To mastilo je obilježilo poslednje tri decenije u Crnoj Gori, ali je danas toliko izblijedilo da svaki građanin dobro zna ko je umjetnik i potpisnik takvih grafita", tvrde u saopštenju.

Iz ove koalicije pozivamo svakog građanina koji vidi bilo kakav grafit protiv bilo koje nacije ili vjere, da ga prezre i prekreči.

"Na taj način će dati doprinos i miru i skladu i pomirenju, ali i razvoju i prosperitetu naše zemlje, što je cilj svim građanima Crne Gore koje god vjere ili nacije bili. Ako ovakva sramna djela ne radi UDBA, onda neka skine snimke sa nadzornih kamera i odmah uhapsi počinioce ovog gnusnog čina", zaključuju u saopštenju.