29-05-2023

Koalicija "Zajedno!": Šavnik nam je pokazao kako se brani dostojanstvo Crne Gore, zajedno ćemo pobijediti 11. juna!

“Vertikalu antifašizma, naše državotvornosti, građanske i multietničke Crne Gore niko ne može dovesti u pitanje, zato što glas za ovu koaliciju je glas za sigurnu i stabilnu Crnu Goru. Zato što glas za ovu koaliciju je glas za građansku, multinacionalnu i evropsku Crnu Goru. Za nas znate da glasove koje nam povjerite nećemo prodati i da ih nikada nećemo prenijeti na oltar izdaje Crne Gore”, poručio je Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” sa tribine održane u Šavniku.

Koalicija

Foto: printscreen

U srdačnoj atmesferi, u punoj sali on se okupljenim Šavničankama i Šavničanima posebno zahvalio, jer su, kako je ocijenio, u prethodnom vremenskom periodu bili svojevrsan stub odbrane Crne Gore.

“Devet izbornih ciklusa, devet nasrtaja na demokratiju u Crnoj Gori. Devet udara na izborni ciklus i vladavinu prava, bez adekvatne reakcije institucija i sa ozbiljnim pritiskom sa strane. Samo gorštački hrabri ljudi mogu odoljeti takvom pritisku. I ja vam se ovom prilikom duboko zahvaljujem što ste pokazali snagu i hrabrost, čega šavničkom kraju vjekovima unazad nikad nije manjkalo”, rekao je v.d. predsjednika DPS-a, a zatim nastavio.

“Pokazali ste da bez obzira kako rade institucije Crne Gore, vi vaspitano i kulturno čuvate dostojanstvo šavničkog kraja i dostojanstvo Crne Gore. To se tako i pokazuje, a mi drugačije niti znamo niti umijemo. Pokazali smo i kada treba stati na crtu nekim nevaspitanim, nekulturnim i oholim ljudima koji su došli vama ovdje u Šavniku da određuju i uređuju pravila”, kazao je Živković. On se potom osvrnuo na aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Sve ono što rade ovih i prethodnih dana iz Ministarstva unutrašnjih poslova, a pokušavaju da ispisuju ljude iz biračkog spiska, one koji žive u ovom kraju, koji su se tu rodili i koji tu stvaraju, neće im pomoći da nas skrajnu sa vlasti. Ostaćemo čvrst oslonac vlasti, a Jugoslav Jakić će ostati predsjednik Opštine Šavnik”, jasan je Živković.
Na kraju, on je pozvao sve građanke i građane Šavnika da sa lijepim osjećanjem u srcu izađu na izbore 11. juna i zaokruže broj 10, svjesni da ih samo lista “Zajedno!” vodi u bolju budućnost Crne Gore.

Prisutnima se obratio i portparol SD i kandidat za poslanika Nikola Zirojević koji je kazao da mu je uvijek posebno zadovoljstvo kada dođe u Šavnik.

“Ajmo svi zajedno da razvijamo poljoprivredu u Šavniku, da obogaćujemo turističku ponudu ovog kraja, jer šavnička opština obiluje velikim prirodnim bogatstvima i itekako možemo raditi na njihovoj daljoj valorizaciji. Ajmo umjesto što se škole u Šavniku prazne da ih punimo i da umjesto što građanke i građani Šavnika tražili neke bolje uslove, idu u Nikšić, Podgoricu ili dalje, da ljude vraćamo i da ljude iz nekih drugih sredina dovodimo u Šavnik”, rekao je Zirojević.

On je sa sigurnošću konstatovao da sve navedeno ova varošica može da ostvari, te da će Šavnik na čelu sa predsjednikom opštine Jakićem nastaviti da ide putem razvoja i prosperiteta.
Prisutne je pozdravio i predsjednik Opštine Šavnik i kandidat sa liste, Jugoslav Jakić. On je podsjetio na samo neke od učinaka lokalne vlasti u prethodnom periodu.

“Uspjeli smo da ostvarimo ono što smo postavili kao svoj cilj, a to je – da nađemo mjeru između onoga što je potreba građanina Šavnika i ono što su investiciona ulaganja u našem gradu. Preduzeli smo brojne mjere za naše najmlađe sugrađane, za naše đake i studente, za socijalno najugroženije kategorije. Razvili smo paletu novih mjera za naše poljoprivrednike kako bismo poljoprivrednu proizvodnju podigli na jedan značajno veći nivo, a isto tako nijesmo zanemarili značajna ulaganja u infrastrukturu kako bi se naš grad razvijao u pravom smjeru”, ukazao je Jakić.
Takođe, i on je svoje sugrađanke i sugrađane pozvao da 11. juna daju snažnu podršku listi “Zajedno!”, kako bi ona u narednom periodu bila dominantno noseća snaga za buduće izazove koji pred Crnom Gorom stoje.

Kandidatkinja za poslanicu Draga Perišić u svom obraćanju okupljenima na tribini ukazala je da je projekat “Crna Gora u pokretu” agenda koja Crnu Goru vodi u društvo razvijenih evropskih naroda.

“Naš plan predviđa realnu budućnost, jer u Crnu Goru vraćamo ulaganja i investicije koje će za posljedicu imati veće plate i penzije, veći broj korisnika socijalne zaštite i u konačnom, pravedniju raspodjelu učinka. Predviđa i Crnu Goru kao članicu EU, što će značiti bolji i humaniji život svakog građanina, razvijeniju nacionalnu i lokalnu ekonomiju”, saopštila je Perišić.

Ona se na kraju svog izlaganja zahvalila na prilici da bude dio, kako je ocijenila, reprezentacije “Crna Gora u pokretu”, a sve u cilju borbe za bolju budućnost naše države.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Opštinskog odbora DPS Šavnik Srećko Kotlica koji je kazao da je izborna lista odraz dubokih partijskih reformi sprovedenih u prethodnom periodu.

“Siguran sam da nova lica koja su naši predstavnici, svojim nastupima i aktivnostima neće dovesti u pitanje sve ono što su svijetli rezultati koje smo svi zajedno postigli od 2006. godine do danas, te da će brižljivo da čuvaju sve one temeljne vrijednosti koje su u nas utkali naši preci”, rekao je Kotlica.
Koalicija “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković“