17-01-2020

Kolegijum za održavanje SO Budva zakazan za narednu sedmicu

Kolegijum za održavanje Skupštine Opštine Budva biće održan naredne sedmice, najavio je predsjednik SO Budva, Krsto Radović, a na osnovu inicijative predsjednika Opštine o donošenju deklaracije za poništenje zakona o vjeroispovijesti, toj inicijativi su se pridružili i građani koji žele da daju svoj potpis pomenutoj deklaraciji.

Kolegijum za održavanje SO Budva zakazan za narednu sedmicu | Radio Televizija Budva

Inicijativa predjsednika Opštine Marka Carevića o stavljanju van snage Zakona o slobodi vjeroispovijesti, prerasta svoj i dobija širi gtrađanski okvir, jer su učesnici litija izrazili želju da daju svoj doprinos što je danas predočeno predsjedniku Opštine i predsjedniku SO Krst Radoviću od paorha budvanskog Borisa Radovića i paroha paštorvsko tudorovićkog Dragoslava Rakića.

Sastanku su prisustvovali i odbornici DF-a Đorđije Pribilović i Đorđe Vujović, kao i šef kanbineta Nikola Jovanović.

Otac Boris Radović je rekao da ga raduje inicijativa građana i da svi zainteresovani mogu da joj se pridruže.

"Svako od građana moći će da potpiše tu inicijativu i da da svoj glas i potpis za očuvanje naših svetinja, kao što su to uraidli i prethodni put i taj veliki broj potpisa govori o tome da građani zaista znaju šta je crkva i svetinja. Pozivamo sve građane Budve da ovih dana dođu u hramove i potpišu ovu inicijativu i daju svoj doprinos za očuvanje svetinja u Budvi i Crnoj Gori, jer takne li se svetinja u Budvi, takla se i u Nikšiću i na Cetinju i u Bijelom Polju, jer crkva je saborna i sve crkve su nam jednako važne u pravoslavlju" istakao je otac Radović.

I predsjednika Opštine Carevića raduje proširenje inicijative.

"Ja bih istakao da nije bitno ko je podnio inicijativu bitno je da ona ide od građana i da je ovo naš zajednički stav, zadovoljstvo i način da po prvi put i crkva i zakonodavna izvršna vlast budu zajedno, ovo je nešto što nas sve spaja i što nas je zbližilo i mislim da ovako treba i u buduće da teče i život i vođenje ovog grada" kazao je Carević.

Predsjdnik SO Budva najavio je kolegijum za sljedeću sedmicu.

"Jako sam zadovoljan što je ova inicijativa i građanska inicijativa, i prosto smatram da i mi treba da rastertimo tu neku priču političkog dijela, međutim mi kao Opština Budva ima pravo da utičemo na određene stvari shodno svom statutu, imamo pravo da šaljemo inicjative za izmjene zakona i usvajamo određene deklaracije. Kolegijum je zakazan za 20. januar, a tada ćemo znati i datum održavanja sjednice" kazao je Radović.

Otac Boris je potsjetio da je slijedeća litija u Budvi u nedjelju 19. januara u 18h.