09-09-2021

Konkurs za priče o zaštiti prirode u NP Skadarsko jezero

Centar za zaštitu i proučavanje ptica raspisao je konkurs za novinarske radove koji će se baviti istraživanjem problematike zaštite prirode u Nacionalnom parku "Skadarsko jezero". Jednokratna bruto podrška iznosi 450 eura po priči koja pokriva sve vrste troškova vezane uz istraživački rad, a prema potrebama kandidata može biti iskorišćena za troškove putovanja, vremena provedenog za istraživanje ili opremu.


Foto: Pixabay

Kako ističu iz ove NVO, u okviru ovog poziva moguće je podržati dvije istraživačke priče, odnosno istraživački rad dva novinara/ke.

"Zadatak odabranih novinara je da napišu istraživačku priču u formi od jednog članka ili video priloga koji se bave izvještavanjem o problemu zaštite prirode u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na Nacionalni park “Skadarsko jezero”. Koncept istraživanja i forma izvještavanja nijesu unaprijed zadani, a novinari imaju mogućnost biti slobodni i kreativni u osmišljavanju istraživanja. Na raspolaganju će im biti CZIP resursi, literatura i mogućnost korišćenja konsultacija i savjetovanja sa stručnim osobama u oblasti zaštite prirode", navodi se u saopštenju.

Više informacija o samom konkursu i detaljima prijave na https://czip.me/konkurs-za-istrazivacke-radove-o-problemima-ocuvanja-np-skadarsko-jezero/

Kako pojašnjavaju u CZIP-u, mogu se prijaviti svi novinari/ke bez obzira na prethodno iskustvo u istraživanjima o zaštiti prirode. Prijave se šalju e-mailom na adresu: marija.stanisic@czip.me najkasnije do 15. septembra 2021. godine u ponoć. Rok za predaju priča tj. njihovu objavu u medijima je 31. oktobar 2021. godine.


(portal RTCG)