23-10-2019

Kontrolni za vezu – zajedničko putovanje

Cosmo kaže da ukoliko preživite komplikacije na prvom putovanju, važa veza ima budućnost.

Kontrolni za vezu – zajedničko putovanje | Radio Televizija Budva

Ups, mislim da smo se izgubili!
Izgubiti se negdje može biti zabavno i može se pretvoriti u potpuno novi, neplanirani, urnebesno dobar provod, ali ako ste u stisci s vremenom, lutanje može biti kap koja je prelila čašu i koja vas je dovela do ivice nervnog sloma. Nastojte da se smirite, smisleno nađete put, pitate za smjer i savjet i budite ljubazni jedno prema drugom. Timski rad najbrže će vas izvući iz nevolje, dok će vas panika i živci samo uvaliti u još dublje probleme.

Kada putovanje ne započne na vrijeme.
Kao kada na primjer ustanete ujutro i malim prstom udarite u krevet pa imate osjećaj da vam je cijeli dan krenuo po zlu (a činjenica je da vam ga je samo pokvario udarac malim prstom koji vas je instantno pretvorio u dežurnog mrzovoljka), tako i pogrešan početak putovanja može upropastiti kompletno iskustvo koje bi prvenstveno trebalo da bude zabavno. Kako se vi i partner nosite s kašnjenjem na autobus, voz, let ili bilo što drugo, možda će vam otkriti puno toga o vama, ali definitivno putovanje možete započeti i na bolji način pa gledajte kako kašnjenje izbjeći.

Što kada planovi propadnu?
Dolazite na željeno odredište i saznajete da su određene aktivnosti/planovi/događaji otkazani i da odjednom imate rupu u rasporedu. Ovakve su situacije na putovanjima puno češće nego što mislite i uopravo su one idealna prilika da maksimalno uživate. Spontano istražujte mjesto, otkrijte nešto što možda niste imali u planu ili jednostavno uživajte u maženju i romantičnoj večeri. Najgore što se može dogoditi vama i vašoj vezi je da se u takvoj situaciji posvađate s partnerom i da oboje histerišete, dramite i vičete kao da su vam sve lađe potonule. Zapamtite da najbolje priče i iskustva nastaju spontano!

Imate potpuno drugačije vizije odmora.
Planirate savršen odmor, pa iako imate najbolju namjeru uživati i zabaviti se u njegovom društvu, sve vam je jasnije kako ćete to teško postići. I to iz jednostavnog razloga što je njemu idealan odmor izležavanje na plaži ili uz bazen, dok je vama idealan odmor bandži džamping, rafting ili bilo koja druga adrenalinska poslastica. Drugim riječima, vi ste na različitim talasnim dužinama, a ono što ne smijete zaboraviti je to da su, i u ovakvim situacijama kao i u vezi uopšte, najvažniji kompromisi. Oboje smanjite očekivanja i povećajte žrtvu i na kraju ćete oboje biti srećni i zadovoljni.




Image by Mohamed Chermiti from Pixabay
Izvor: Cosmopolitan