01-11-2022

Kraj miholjskog ljeta; Micev: Od petka kiša i pad temperature

Nakon toplih oktobarskih dana, odnosno u narodu poznatog miholjskog ljeta, krajem radne sedmice u Crnu Goru stiže prava jesen - padaće kiša, biće osjetno hladnije, a duvaće i južni vjetar.


Foto: Portal RTV Budva

Kako za Portal Analitika najavljuje meteorolog Branko Micev, u toplom i sunčanom vremenu možemo uživati još naredna tri dana.

“Očekuje se sunčano i neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine, s tim što će u srijedu i četvrtak temperatura vazduha imati tendenciju postepenog pada. Ta dva dana ne očekuje se veće zahlađenje, već manji pad temenrature, naročito u sjevernim oblastima”, kazao je Micev.

Napomenuo je i da je temperatura tokom cijelog oktobra bila natprosječno visoka za ovo doba godine te da su u pojedinim gradovima Crne Gore oboreni su temperaturni rekordi.

Sa početkom novembrom, kako dodaje, stiže i promjena vremena.

“U petak se očekuje naoblačenje i promjena meteorološke situacije.Promjena vremenskih prilika krenuće već sredinom dana, prvo na jugu. Do kraja dana i u ostalim predjelima očekuje se kiša, koja će se pojačati tokom noći između petka i subote. U petak će na sjeveru duvati jak južni vjetar”, najavljuje Micev.

Ako ste za vikend planirali da uživate u šetnji, trebaće vam i kišobran.

„I u subotu će biti pretežno oblačno sa kišom. Temperatura vazduha imaće tendenciju pada u odnosu na trenutnu situaciju. Ona će biti u granicama normale u petak i subotu, jer su sada enormno visoke za ovaj period godine. Temperatura do četvrtka u najtoplijim oblastima biće oko 25-27 stepeni, a nakon toga stiže pad, pa će u najtoplijim oblastima biti oko 20-22 stepena”, zaključio je Micev.


(Portal Analitika)