31-07-2017

Krapović: Sporazumi podrazumijevaju 2,5 miliona eura u gotovini i oko 3,5 miliona u nekretninama

Na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je sa Specijalnim tužilaštvom potpisala kompanija Gugi komerc, Opština Budva će u roku od 30 dana dobiti 300 hiljada eura dok je 12 mjeseci ostavljeno za uplatu preostalih 2,203 miliona eura, saopštio je predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović.

Krapović: Sporazumi podrazumijevaju 2,5 miliona eura u gotovini i oko 3,5 miliona u nekretninama | Radio Televizija Budva

Kompanija Gugi komerc biznismena Branislava Gugija Savića dužna je da Opštini Budva u roku od godine uplati na račun 2,5 miliona eura, a ostatak do šest miliona eura isplati u atraktivnim nekretninama shodno sporazumima o priznanju krivice potpisanim sa Specijalnim tužilaštvom.

Opština treba da bude obeštećena parcelom u Bečićima gdje je nekada trebao da se gradi hotel Metropol. Riječ je o parceli na samoj obali mora vrijednosti od 1,4 miliona eura. Opštini treba da pripadnu i tri lokala u TQ Plazi i 300 hiljada u roku od 30 dana. To je prvi sporazum vrijednosti 2,2 miliona eura. Za drugi sporazum dobijamo parcelu u Glavatima vrijednosti 1,6 miliona eura i 2,2 miliona eura u novcu, koji su obezbijeđeni sa skoro četiri miliona kolaterala, a to je zemljište u Glavatima na kojem se nalazi firma Gugi komerc i vila sa apartmanima na samoj obali mora u Tivtu", istakao je predsjednik Krapović.

On smatra da je prihvatanjem sporazuma napravljen dobar potez, jer je u 12 mjeseci moguća naplata svih potraživanja kroz novac i imovinu.

"Da nije prihvaćen ovakav sporazum imali bismo optužnicu, parnični i krivični postupak što bi trajalo godinama i pitanje je čime bi to rezultiralo. Imali bismo i odsustvo presude, što je opet pretpostavka za neke druge procese", kazao je Krapović.

Iz Gugi komerca su priznali učešće u nezakonitostima prilikom gradnje plaroa na Jazu, seoskog puta prema Krapini i donjeg bulevara i tako za više miliona oštetili opštinsku kasu, nakon čega su sa Specijalnim tužilaštvom sklopljeni sporazumi na osnovu kojih će se vratiti otuđeno.

Skupština opštine Budva je na poslednjoj sjednici usvojila odluku o davanju saglasnosti predsjedniku opštine da potpiše sporazume.