27-05-2021

Krivokapić odgovara na pitanja poslanika

Premijer Zdravko Krivokapić odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici Skupštine.

Krivokapić odgovara na pitanja poslanika | Radio Televizija Budva

U ime Kluba poslanika Demokratskog fronta Milan Knežević pitaće Krivokapića kakva saznanja ima o kontaktima Stevana Simijanovića u Crnoj Gori.

Predsjednik Kluba poslanika Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pitaće Krivokapića kada Vlada planira da zvanično otvori i pusti u funkciju granični prelaz Zatrijebačka Cijevna – Grabon.

Predstavnika Kluba poslanika Socijaldemokratske partije – Albanske koalicije Jednoglasno Fatmira Đeku interesuje koliko je do sada Vlada imenovala funkcionera i koliko je njih iz redova manjinskih naroda, posebno Albanaca.

Šef Kluba poslanika Pokreta za promjene Branko Radulović pitaće Krivokapića da li bi rebalans budžeta u trećem kvartalu doprinio početku ostvarivanja dinamičnog i dugoročnog ekonomskog razvoja i velikog investicionog ciklusa u Crnoj Gori.

Predstavnicu Kluba poslanika Crno na bijelo Suadu Zoronjić interesuje da li Krivokapić namjerava da uskoro posjeti Bijelo Polje i upozna se sa dinamikom realizacije infrastrukturnih projekata i njihovim značajem za stanovništvo tog grada i sjevera.

Predsjednik poslaničkog kluba Socijaldemokrata Ivan Brajović pitaće Krivokapića kada se može očekivati usaglašenost između riječi i djela u radu Vlade.

Predsjednik Kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović pitaće premijera koje je sve mjere Vlada preduzela na poboljšanju uslova života i standarda penzionera, prosvjetnih radnika, zdravstvenih radnika, malih preduzetnika, lica na zavodu za zapošljavanje i drugih društvenih grupa.

Poslanici će, prije Premijerskog sata, ponovo glasati o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu.

Predsjednik države Milo Đukanović je taj Zakon, koji je usvojen 12. maja, vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.