28-12-2020

Kuč: Carević da priprema svoju odbranu

"Da li aktuelni predsjednik Opštine, zvani Božić Bata, pokušava da pričom o nezakonitim radnjama u vidu zahtjeva za isplatu prekovremenih sati oraspoloži građane Budve pred praznike?", upitala je Snežana Kuč, odbornica DPS-a u SO Budva.



Kako je navela, teško da će u tome uspjeti.

"Jer čak i budvanska djeca kojoj je Božić Bata ukinuo Deda Mraza znaju da je on samo prerušen u odijelo dobrog domaćina i bogougodnog gradonačelnika, a zapravo je nemoralni biznismen i simbol za sumnjivo instant bogaćenje i zloupotrebu službenog položaja", kazala je Kuč.

Prema njenim riječima, u posljednjim epizodama političke dezorjentisanosti, "Božić Bata" je postao specijalac za, kako kaže, pravno i svako drugo nasilje.

"Od izrugivanja sa Skupštinom opštine i zakonima države Crne Gore, do razbojničkog upadanja na rijetka gradilišta u kojima Carinvest nije podizvođač radova", dodala je Kuč.

Odbornica DPS-a smatra da je Carević svjestan ovih činjenica.

"Zato posljednjih dana žudi da nekoga preda u, kako onomad nespretnoj izjavi, "njegovo" tužilaštvo. Ohrabrujem ga najiskrenije u tom naumu, ali prije nego nešto optuži bilo koga za bilo šta, neka dobro povede računa o svim svojim aferama i krivičnim djelima jer će uskoro, u državi Crnoj Gori u kojoj pravda ne zavisi od politike, neki od sudova biti pretrpani predmetima sa oznakom "Božić Bata Carević". Zato mu je pametnije da umjesto zasmijavanja crnogorske javnosti, počne užurbano da priprema sopstvenu odbranu. A u međuvremenu neka presluša svoje izlaganje sa čuvene "šatorske sjenice" - tada je detaljno "popločao" optužnicu protiv sebe", zaključila je Kuč.