05-04-2022

Kuč: Vlast DF i Demokrata ostavila radnike Opštine Budva bez martovske plate

Neodgovorna vlast, čija su okosnica bili DF i Demokrate, kleli su se u domaćinsko vođenje opštine Budva. Kakva je ta vladavina bila, najbolje osećaju radnici u opštinskoj administraciji koji su ostali bez martovske plate, jer je istekao period privremenog finansiranja, saopštila je članica Glavnog odbora DPS-a Snežana Kuč.


Foto: DPS

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Kao posljedica ovog haosa koji je ostavila odlazeća vlast, ugrožena je egzistencija velikog broja porodica radnika u javnoj upravi.

Ova vlast na čelu sa Carevićem i Radovićem odlazi sa krilaticom: poslije nas potop. Prije šest godina kada su preuzeli vlast, obećali da će uvesti red u Budvi, a oni su sami postali personifikacija haosa i uspostavili su potpuni nered, na svakom polju u Budvi. Ostaće upamćeni po međusobnim svađama, potpunoj nefunkcionalnosti sistema lokalne vlasti, a posebno po partijskom zapošljavanju, jer lokalna uprava danas ima skoro duplo više zaposlenih u odnosu na 2016. godinu. Broj zaposlenih je udvostručen i u javnim preduzećima, iako ni u jednom nije bilo potrebe za tim. Razlog je uvijek bio isti: zaposliti što više svojih sigurnih glasača, ali i članova porodice, uže i dalje rodbine, kako bi se na izborima zadržale sinekure i fotelje.

Aktuelna budvanska vlast godinama je iz opozicionih klupa optuživala DPS za partijsko i rodbinsko zapošljavanje, iako je prilikom preuzimanja vlasti 2016. zatekla 336 radnika. Danas plate u Opštini Budva prima preko 600 radnika, od čega je njih oko 450 u stalnom radnom odnosu.

Reklo bi se da je jedini cilj odlazeće vlasti ostvaren: Budva je na koljenima, njihova rodbinina zbrinuta, a građani će poslije samo godinu i po, ponovo na birališta. Zato će oni koji su upropastili Budvu za ovih šest godina, 5. juna, biti poslati u političku prošlost.