08-03-2023

KUD „Kanjoš“ vrši besplatan upis novih članova, prve probe za desetak dana

Kulturno-umjetničko društvo „Kanjoš“, koje je nedavno proslavilo jubilej 50 godina od osnivanja, trenutno vrši upis novih članova. Ono što je važno istaći jeste da će upis i članarina za sve kategorije djece biti besplatni.

KUD „Kanjoš“ vrši besplatan upis novih članova, prve probe za desetak dana | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

Predsjednik Upravnog odbora „Kanjoša“ Drago Asanović kazao je za Polis da su trenutno u jeku kampanje za upis novih članova.

"Mi smo targetirali određene ciljne grupe za koje ćemo vršiti upis. Prvenstveno to su osnovci uzrasta od petog do devetog razreda, kao i srednjoškolci, a takođe i ostala, da kažemo, radna omladina Budve. Pozvali smo sve naše bivše članove i sa njima ćemo takođe raditi u selekciji veterana i oformićemo grupu rekreativaca za sve one koji žele da se bave narodnim igrama u rekreativnom smislu", kazao je on.


Asanović, Printscreen: Youtube/RTV Budva

„Kanjoš“ je angažovao i profesionalnog koreografa koji će raditi sa svim selekcijama.

"S tim što će vjerovatno sa selekcijom rekreativaca i veterana raditi neko od najiskusnijih članova Društva, koji su poznati kao vrhunski igrači i imaju smisla i talenta da prenesu svoje znanje na ostale članove", dodao je Asanović.

Menadžer KUD „Kanjoš“, Željko Srdanović za Polis najavljuje da će upis i članarina za sve kategorije djece biti besplatni, zahvaljujući Opštini Budva koja je svesrdno pomogla revitalizaciju ovog kulturno-umjetničkog društva.


Srdanović, Printscreen: Youtube/RTV Budva

"Pozivam ovom prilikom sve roditelje i svu djecu sa teritorije opštine Budva da se upišu i nauče korake i koreografije koje smo mi baštinili posljednjih 50 godina u Kanjošu", kazao je Srdanović.

U Kultrno-umjetničkom društvu „Kanjoš“ očekuju da probe, koje će se odvijati u njihovim nekadašnjim prostorijama kod stare pekare, počnu za desetak dana. Probe će se odvijati ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom, a satnice će biti objavljene u narednom periodu kada ih očekuje intenzivan rad.

M.S.