08-11-2023

Kupuju 26 autobusa i kombija za prevoz đaka

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) obezbijedilo je nabavku 19 malih autobusa i sedam automobila (sa 8 plus 1 sjedišta) namijenjenih za prevoz učenika sa ruralnih područja, saopšteno je iz tog vladinog resora. Za tu nabavku, kako su kazali, opredijeljeno je više od 1,2 miliona eura.


Foto: MPNI

Kako se navodi u saopštenju MPNI, planirano je da isporuka bude već početkom drugog polugodišta, najkasnije do marta naredne godine, a očekuje se da će i prije tog roka sva prevozna sredstva biti predata upravama škola na upotrebu.

„Najvažnije je da će se na viši nivo podići, prije svega bezbjednost đaka tokom putovanja do škole kao i uslovi njihovog školovanja, posebno iz ruralnih krajeva Crne Gore“, naglasila je ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović.

Ministarka se zahvalila direktoru Uprave za katastar Koči Đurišiću koji je danas potpisao ugovor sa firmom „Osmanagić“ d.o.o. Podgorica i Erste bankom ad Podgorica, čija je zajednička ponuda odabrana kao najpovoljnija.

Za nabavku ovih vozila, kako je saopšteno, određen je model finansijskog lizinga, uz obavezu plaćanja narednih pet godina.

„Ovom nabavkom, kao i onom iz 2021.godine, biće zamijenjena polovina vozila koje koriste škole, a od kojih su neka nažalost bila stara i nekoliko decenija. Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će nastaviti da unaprjeđuje uslove za kvalitetnije obrazovanje mladih generacija, posebno u ruralnim područjima. Naša misija je rješavanje problema i unaprjeđenje sistema obrazovanja i na tome ćemo raditi svakodnevno“, zaključila je ministarka Jakšić-Stojanović.



(Portal RTCG)