16-06-2022

Lazar Carević na pragu prelaska u Vojvodinu

Golman iz sastava Barseloninog pogona Lazar Carević, sa velikim procentom vjerovatnoće, braniće gol Vojvodine u sezoni koja slijedi.


Foto: FK Barselona

To bi bio i odgovor na najavu agilnog sportskog direktora FK Vojvodina Marka Jovanovića, koji je nedavno, uz zavidne rezultate što se pojačanja tiče, najavio da traži golmana i centralnog beka.

Iz izvora bliskih Barseloni, uprkos najavama da će Carević ostati u redovima slavnog katalonskog kluba, Dnevnik saznaje da je 23-godišnji Crnogorac, rođen u Cetinju, bliži Vojvodini nego klubu sa kojim mu sledeće godine ističe trogodišnji ugovor. Tim ugovorom je definisano da Lazar može da napusti klub i ranije, ali uz obeštećenje od 100 miliona eura.

Poznaoci fudbalskih prilika, međutim, saglasni su da je navedena cijena više sredstvo odvraćanja potencijalnih lovaca na Barselonine vrijednosti, nego realna cijena još nedovoljno afirmisanog golmana.

Istovremeno, saznajemo da nije riječ o pozajmici, nego o ugovoru koji bi Carevića vezao uz Vojvodinu na perid koji bi odredbama ugovora definisale zainteresovane strane. Ugovor sa Barselonom potpisao je kao 18-godišnjak, 2017 godine. Na golu omladinskog Barsinog tima Lazar Carević je osvojio titulu evropskog šampiona sastava do 19 godina, što mu je bila odskočna daska za prekomandu u tim Barselona B.

Do dolaska Ćavija na mesto šefa stručnog štaba, v.d. trenera Serđi Barhuan rošle godine Careviću je ukazao povjerenje pozivom u sastav na koji računa u perspektivi.

Carević je debitovao u reprezentaciji Crne Gore prije tri mjeseca na gostovanju u Jermeniji. Prethodno je gol reprezentativnih selekcija do 17, do 19 i do 21 godine, branio 20 puta. Bio je i kapiten mlade crnogorske reprezentacije.


Izvor: Dnevnik.rs