01-05-2020

Lazović o evropskoj bronzi: Vratili smo reprezentaciju u sami vrh

Član VK Budva Dejan Lazović bio je jedan od nosilaca igre crnogorske reprezentacije na minulom Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Zahvaljujući njegovim briljantnim partijama među stativama selekcija se 26. januara okitila bronzanom medaljom i zvanično vratila u društvo velikana Starog kontinenta. U razgovoru za naš portal Lazović se osvrnuo na odlične klupske i reprezentativne rezultate.


Lazović

Foto: fb/wpolomontenegro

Kada je u pitanju šampionat Evrope, održan od 14. do 26. januara, posebno upečtaljiv momenat jeste četvrtfinalni duel sa svjetskim šampionom Italijom. Popularne "ajkule" tada su priredile veliko iznenađenje, što ih je dovelo do prilike da se nakon tri i po godine bore za medalju na velikim takmičenjima.

"Odigrali smo fantastičan turnir svi do jednog. Imali smo jasan cilj i spremali smo se odlično. Sve to što smo radili tokom priprema demonstrirali smo u bazenu i na kraju uzeli medalju i vratiili reprezentaciju tamo gdje pripada - u sami vrh", istakao je Lazović.

U tom meču kapiten Brguljan, Ivović, Petković, Spaić i ostali pokazali su savršenu dozu kreativnosti i sinergije u napadu, u čemu im je, nesumnjivo, pomogao i Lazović koji je činio čuda na golu i ostvario 12 odbrana. Na kraju: 10:8 za Crnu Goru. Evo kako reprezentativni čuvar mreže vidi ključ uspjeha.

"Veliki je bio motiv da se igra protiv prvaka svijeta, i mislim da je to naša najbolja utakmica, kontrolisana od prvog minuta do samog kraja, sve je bilo perfektno i na kraju ogromna pobjeda protiv jedne takve ekipe."

Uslijedio je tijesan poraz od Mađara u polufinalu (10:8), ali i velika pobjeda od 10:9 nad Hrvatima u okršaju za bronzu. Tako smo im se na najbolji način revanširali za poraz u grupnoj fazi.

Dio tima koji se okitio bronzom bio je i Bogdan Đurđić, takođe Budvanin koji sada igra za francuski "Marsej".


Sa dočeka bronzanih "ajkula" u Podgorici

Foto: wpolo.me

Stvari su solidno funkcionisale i na klupskom polju. VK Budva je sa gotovo potpuno novim timom, uprkos nedaćama na startu regionalne lige, uspio da dođe do visokog šestog mjesta u sezoni 2019/20. Konačni plasman potvrđen je u Šapcu, pobjedom nad istoimenom ekipom krajem februara.

"Budvu" je kao kapiten predvodio upravo naš reprezentativni golman Lazović koji se u redove tima u kom je ponikao vratio iz italijanske "Verone".

"Poslije dugo godina vani vratio sam se da pokušam da pomognem klubu zajedno sa kolegama saigračima i uspjeli smo to da uradimo. Realno trebalo je malo vremena, to je bio problem ove ekipe. Kasnije smo krenuli i na kraju sve utakmice pobijedili i ostvarili odličan plasman" istakao je on.


Okršaj sa "Primorcem"

Foto: fb/pvkbudva

Prije aktuelne pandemije virusa korona, reprezentacija je imala još jednu akciju u Njemačkoj. Na turniru koji je bio na programu u prvoj polovinu marta u Hamburgu, bili smo očekivano bolji od Rumuna, Gruzijaca i selekcije domaćina.

"Turnir odigran dobro, ali ova stiuacija je sve odložila. Ostaje prvo da se smiri sve, pa onda da nastavimo", zaključio je Lazović.

M.S.