17-03-2021

Liješević: Rusi u Budvi ostvarili preko 1,5 miliona noćenja

Čeka se odluka Rusije o otvaranje avio saobraćaja prema Crnoj Gori.

Liješević: Rusi u Budvi ostvarili preko 1,5 miliona noćenja | Radio Televizija Budva

Foto. printscreen

U Moskvi je danas u toku drugi dan Međunarodnog turističkog sajama MITT-2021, na kojem učestvuje 1.500 kompanija iz više desetina zemalja, a predstavila se i Crna Gora.

Direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić kazala je da su na tom sajmu, prvom koji se održava na tradicionalan način uprkos pandemiji, prisutni predstavnici turističkih organizacija Bara, Tivta i Budve, hotela i turističkih agencija iz Crne Gore.

"Postoji značajno interesovanje za Crnu Goru. Veliki broj turoperatora je posjetio naše partnere oni svi dogovaraju i najavljuju uslove organizovanja ljetovanja za ovu godinu. Ono što je ključno i što se samo čeka je otvaranje avio saobraćaja od strane Rusije, tako da očekujem da ćemo tokom ljetnjih mjeseci imati značajniju posjetu gostiju sa ruskog tržišta, kazala je Radak Kukavičić za RTCG.

"Mi smo u Crnoj Gori imali 400 hiljada turista sa ruskog tržišta, a od tog broja , njih 200 hiljada je boravilo u Budvi i ostvarilo preko 1,5 miliona noćenja", kazala je Maja Liješević direktorica Turističke organizacije Budve.