30-05-2020

Ljubanović: Nisam potpisao Inicijativu za smjenu Carevića, ali sam za smjenu vlasti

Na 33. sjednici SO Budva odbornik DPS-a Gojko Ljubanović istakao je da nije potpisao Inicijativu za smjenu predsjednika Opštine Marka Carevića , već je njegova partija došla na zajedničko stanovište da se smijeni vlast u Budvi.



"Kad su se stekli uslovi i kad smo održali Klub odbornika i Opštinski odbor i zauzeli stavove po Inicijativi gospode iz Crnogorske, raspravljali smo o svemu i došli na zajedničko stanovište da smo mi opozicija i da razmišljamo da treba da se smijeni vlast. Došlo je do jedinstvenog stava da se paralelno potpiše i Inicijativa za smjenu gospodina Radovića, predsjednika Skupštine opštine. I to smo potpisali. Ja, Gojko Ljubanović, nisam potpisao smjenu za Bata Carevića. I da je ostalo samo tako, nikad je ne bih potpisao. I nikad ne bih glasao samo za njegovu smjenu. Pod punom moralnom, materijalnom i političkom odgovornošću. Moje razmišljanje je i razmišljanje mog Izvršnog odbora, mog Kluba odbornika i Opštinskog odbora. I naravno prihvatio sam to da ide u etar i da se ide prema toj inicijativi", kazao je Ljubanović.

On je prokomentarisao neslogu u vladajućoj koaliciji.

"Po meni ste vi u vreći gdje se nema šanse složiti rogovi. Da ste sjeli, mogli ste skratiti mandat i danas ne bismo bili u ovoj situaciji, nego biste možda isto imali vlas, ali u drugoj organizaciji i na drugi način."
.
Rekao je da je dužan da predsjedniku Careviću odgovori o podršci za skraćenje mandata.

"Ja vama obećavam da ću to iznijeti na mojim partijskim organima ukoliko oni odluče, a ja ću nastojati da odluče, imaćete našu podršku da se skrati mandat i da se ovo skrati na taj način. Ukoliko moja partija to ne dozvoli i ne uradi ja ću ostati pri stavu moje partije", zaključio je Ljubanović.