02-11-2019

Lokalni gradski prevoz se od juče odvija po zimskom režimu vožnje

Lokalni gradski prevoz se od juče odvija po zimskom rešimu vožnje koji je dodatno prilagođen smjenama u JUSMŠ "Danilo Kiš". Cijene prevoza na teritoriji Opštine su smanjene, a novina u radu gradskog prevoznika je dogovor Opština Kotor i Budva, o prevozu učenika iz naselja Lastva Grbaljska, Krimovica i Glavati.

Lokalni gradski prevoz se od juče odvija po zimskom režimu vožnje | Radio Televizija Budva

Gradski autoprevoznik "Mediteran express" i ove zime saobraćaće po zimskom redu vožnje uz neznatne izmjene.

Petrovačka linija koja je kretala ujutru u 06:40h pomjerena je za 07:10h kako bi đaci mogli stizati na vrijeme na nastavu, navodi za naš portal, Nusret Đoković, izvršni direktor "Mediteran Expressa".

Red vožnje na relaciji Budva - Sveti Stefan - Budva
Prvi polazak u 06h, na svakih pola sata do 09h; od 09h do 17h na svakih 20 minuta, a od 17h sve do 23h na svakih pola sata, kada je i posljednji polazak iz Svetog Stefana za Budvu.

Red vožnje na relaciji Osnovna škola - Topliš - Lastva grbaljska - ostaje nepromijenjen, kao i raspored reda vožnje kružne linije. Takođe ostaje nepromijenjen red vožnje na relaciji Budva - Brajići i Budva - Markovići.

Na liniji broj jedan, Budva - Petrovac - Buljarica, umjesto dva saobraćaće samo jedan autobus u periodu od 06:10h do 00:10h, dodaje Đoković.

Sredinom proteklog mjeseca korigovane su i cijene karata:

Cijene karte na relaciji:

Budva - Boreti iznosi 0.50 eura;
Budva - Rafailovići iznosi 1.00 euro;
Budva - Sveti Stefan iznosi 1.50 eura;
Budva - Petrovac iznosi 2.00 eura;
Budva - Topliš - Lastva grbaljska iznosi 0.50 eura;
Budva - Markovići iznosi 0.50 eura;
Budva - Pobori - Brajići iznosi 1.00 euro;
Kružna linija iznosi 0.50 eura.

Za sve đake i penzionere koji su rezidenti opštine Budva obezbijeđen je besplatan prevoz dok sugrađani koji posjeduju dokumenta drugih opština mogu kupiti mjesečne karte po cijenama od: 15 eura za penzionere, 25 eura za đake i 30 eura za radnike koje se mogu koristiti neograničen broj puta na svim linijama.