06-12-2021

Lovćen film: Netačno da smo odbili reviziju ugovora

Iz PR Tima Lovćen film doo odgovorili su na reagovanje pomoćnika sekretara za zaštitu imovine Opštine Budva Đorđa Zenovića koje je objavljeno na našem portalu pod nazivom "Zenović: Opština nije odbila uslove već Lovćen film".


Foto: Arhiva

Odgovor prenosimo u cjelosti:

Obraćamo Vam se jer su navodi teksta tj. tvrdnje gospodina Zenovića neistinite i tendenciozno navedene, a ništa u našem obraćanju nije lično, već se obraćamo službeniku i rukovodiocu Opštine Budva, međutim on izgleda ne pravi razliku šta je javni funkcioner, a zdušno se poziva na odbranu javnog interesa!?

Netačno je ono što tvrdi Zenović a i lako provjerljivo da li je Lovćen film odbio zahtjeve Opštine za revizijom ugovora. Predlažemo da se sva prepiska javno objavi kako bi se utvrdilo šta je sve tražila Opština Budva da se promjeni, a nije stajalo u odluci SO Budva i da li je išta od toga odbio Lovćen film.

Tvrdnja Zenovića da je cilj tužbe za poništaj ugovora da se ugovor koriguje kako bi pozicija Opštine Budva popravila je apsurda. Zenović je uzeo sebi pravo da izjava To se postiže pregovorima a ne tužbom za poništaj i krivičnim prijavama! Zenović to i potvrđuje kasnije u tekstu kad svojim izjavama otkriva pravu namjeru - da se traži novi partner zaboravljajući da je Opština i prije Lovćen filma tri godine bezuspješno tražila partnera. Lovćen film je upravo partner dobijen na međunarodnom tenderu.

Zenović takođe danas nabraja listu nepovoljnih uslova koji su štetni za Opštinu Budva, a prikriva da je 90% nabrojanih uslova, koji kako Zenović tvrdi ne odgovaraju Opštini Budva, usvojeno na sjednici SO Budva, utvrdila ih je sama Opština, kako bi poslije tri-četiri godine neuspjeha našla adekvatnog partnera, i oni nisu predmet spora niti drugih radnji jer nemaju veze sa aktivnostima Lovćen film-a.

Tvrdnje da je Tužilastvo izuzelo dokumentaciju o bioskopu je takođe neistina Zenovića. Tužilaštvo je moralo da sprovede postupak a nije ga izuzelo "samo od sebe" kako želi da prikaže Zenović, a sve to jer je Opština Budva podnijela krivične prijave u hajci protiv bioskopa i u želji za političkim i drugim revanšizmom.

Na kraju opet moramo upozoriti da su neistine tvrdnje Zenovića da bi u slučaju uspjeha u sporu koji je tema prepiske Lovćen film bio dužan da vrati sredstava Opštini Budva i to zna svaki pravnik početnik.

Lovćen film bi bio dužan da vrati isključivo ono što nije odrađeno i nije realizovan a to su znatno manja sredstva od ogromnog iznosa koji je Lovćen film uložio u opremanje bioskopa, a koji je dužna Opština Budva da vrati ako se utvrdi ništavnost.