10-08-2017

Lovćen film Rađenoviću: Sada ste član svoje treće garniture vlasti

Gospodine Blažo Rađenoviću, obraćamo vam se zarad istine i zaštite statusa bioskopa jer nemamo iluziju da se sa vama može voditi uljudna komunikacija, što ste dokazali u svom obraćanju od juče, gdje se bioskop zasuli optužbama, prijetnjama i ucjenama, naveli su iz PR službe Lovćen filma u odgovoru predsjedniku OO Liberalnog saveza Budva Blažu Rađenoviću .

Lovćen film Rađenoviću: Sada ste član svoje treće garniture vlasti | Radio Televizija Budva

"Umjesto da ste se zadržali na slaganju puzli i slagalica, što ste istakli kao svoje najveće umijeće u biografiji koju ste dostavili Skupštini opštine Budva prilikom izbora za direktora Mediteran reklama, vi se opet vraćate da budete jurišnik. Bili ste jurišnik na ploče posvećene oslobođenju Budve od strane srpske vojske sada ste jurišnik na firme sprskih investitora. Prošlo je vrijeme progona, ali vi, ipak, u 21. vijeku prijetite privatnicima pri tom izmišljajući imaginarne neprijatelje i nepostojeće vlasnike firme Lovćen film, iako znate da je vlasnik jedan od najpoznatijih menadžera u kinematografiji u Jugoistočnoj Evropi koji danas vodi i najveću srpsku distributersku kompaniju Blitz. Kao što ste zaboravili na brojne sastanke koje ste lično imali sa vlasnikom Lovćen filma, a koji je predstavnik konzorcijuma srpskog kapitala, tako ste očigledno zaboravili i da ste punih pet kalendarskih godina bili savjetnik dvojici predsjednika Opštine čije poteze, koje ste im i lično savjetovali, sada, kao što se dešava uvijek u istoriji sa onima koji prebjegnu iz jednog tabora u drugi, napadate jer ste sada član svoje treće garniture vlasti. Ne znamo kako vam moral dozvoljava da vi pominjete izmišljene vlasnike Lovćen filma. Treba imati ozbiljno nepoštovanje građana Budve da bi sada napadali za legalne ugovore one koji su vas držali na platnom spisku, upravo izmišljenog savjetnika, toliko godina a pri tom ste, iako se sada lažno predstavljate kao zastupnik interesa građana, za svoju izmišljenu funkciju dobili više desetina hiljada eura para građana Budve", navode u saopštenju iz Lovćen filma.

Govoreći o, kako su naglasili, neistinama koje je iznio Rađenović koji i dalje "misli da puno puta ponovljena laž postaje istina", iz Lovćen filma su prvo krenuli od plana raspoređibvanja bilborda.

"Govorite neistinu da nijeste podržali plan raspoređivanja bilborda, jer ste upravo tom dijelu ponude vi lično dali maksimalni broj bodova, o čemu postoji vaš potpis na zapisniku i za to ste dobili dobru apanažu iz budžeta Budve. Govorite neistinu da ste se protivili ovakvom ugovoru za bioskop, koji je sadržao i bilborde, jer je upravo na vaše insistiranje, poslije niza sastanaka koje ste lično imali sa vlasnikom Lovćen filma, odbornik liberala glasao za bioskop. Izmislili ste da je aneksom ugovora promjenjen plan jer se ovaj plan bilborda ne pominje u aneksu, ali ste, opet obmanjujući javnost, izostavili da kažete da je Sud Crne Gore (valjda njega priznajete) proglasio taj Aneks potpuno legalnim i legitimnim, tako da i tu govorite neistinu. Neistina je i vaša tvrdnja da je Lovćen film dobio od Mediteran reklama bilborde jer ih je Lovćen film sam sve izgradio o čemu opet postoji presuda Privrednog suda, koji, nadamo se, priznajete. Izmislili ste cifru koju vaše preduzeće gubi zbog toga što je Lovćen film izgradio svoje bilborde i iste koristi, shodno ugovoru, za promociju bioskopa i partnera bioskopa da bi ste prikrili svoju nesposobnost", naglasili su u saopštenju iz PR službe Lovćen filma.

Kada je reklamiranje u pitanju, kako su istakli, ponosni su na svoje partnere.

"Koliko vi mrzite privatni kapital, upravo u maniru komunističko-udbaških progonitelja čiji put slijedite, najbolje govori to što već mjesecima napadate partnere bioskopa prozivajući ih za reklamiranje "supa" i drugih proizvoda koji su vama izgleda ispod časti. Tačno je, najveći partner bioskopa je trgovinski lanac "Mega promet" koji je i najveća i najbolja firma našeg grada, koja zapošljava stotine radnika. Mi smo na to ponosni a se vi stidite toga i pokušavate da se sprdate valjda priželjkujući da se reklamiraju proizvodi koji odgovaraju "vašem nivou" i "statusu" očigledno umišljajući da ste neki "kralj Budve". O tome u prilog govori da prijetite vlasnicima bioskopa već mjesecima novim ugovorima i ako se ne prihvati ultimatum onda i gašenjem bioskopa od strane Skupštine opštine Budva, kao da ste "vlasnik i kralj" Skupštine iako nemate niti jednog odbornika u toj Skupštini a ukupno ste od građana Budve dobili oko 10 glasova. Logično je zaključiti ili da radite po tuđem diktatu, što će vrijeme pred nama pokazati, ili da ste umislili da ste kralj Budve koji imenuje kompletan sastav Skupštine opštine Budva koji potom glasa po vašem nahođenju što, na sreću, nije slučaj. Zato vam na kraju predlažemo da, umjesto što ste pogrešno citirali čuvenu rečenicu iz domaćeg filma "U ime naroda" što dokazuje vaše ogromno neznanje, ipak zapamtite drugi filmski citat, za vas primjereniji - "Ja sam sebi kralj" i da on bude vaš moto", zaključili su iz PR službe Lovćen filma.