01-10-2023

Luka Vučković osvojio prvo mjesto na plivačkom takmičenju „X Waters Montenegro“

Član Triatlon kluba „Budva“ Luka Vučković osvojio je prvo mjesto na trci „X Waters Montenegro“ koja je održana u subotu u Risnu i Perastu. Pored Vučkovića, učešće su uzeli sugrađani Milija Bulatović i Aco Jovanović.


Foto: TK Budva

Vučković je distancu od sedam kilometara preplivao za sat i 50 minuta. Učesnici su startovali na plaži Risan, kretali se ka ostrvu Gospe od Škrpjela, prolazili bove, plivali između ostrva Sv. Đorđa i Gospe od Škrpjela, a nakon što su prošli potez oko oko Gospe plivali su prema cilju.

"Prošle godine bio sam drugi sa vremenom od dva sata i četiri minuta, a sada mi je bio cilj da plivam ispod dva sata, što sam i postigao. Konkurencija je bila jaka s obzirom da je plivao Luka Čupić iz Triatlon kluba Herceg Novi, koji je fenomenalan sportista i plivač i koji je završio na drugoj poziciji. Do Gospe od Škrpjela nam je odmagala morska struja, u povratku nam je pomagala. Vremenski uslovi su bili fenomenalni. Organizacija je bila na visokom nivo i sve pohvale za „X Waters Montenegro“ i „Multisport akademiju Mayer“ ", izjavio je Vučković za portal RTV Budva.


Foto: TK Budva

Član S.R.D. Open Water iz Budve Aco Jovanović bio je jedanaesti na distanci od 4,5 kilometara sa vremenom od jednog sata i 28 minuta, a Milija Bulatović iz istog kolektiva osvojio je deseto mjesto na 1,8 kilometara sa vremenom od 47 minuta.

Organizator trke bio je Triatlon klub „Multisport akademija Mayer“ uz podršku Turističke organizacije Kotor, a cilj je promocija Risanskog zaliva i Risna, sportskog turizma i zdravih stilova života.

M.S.