26-04-2022

Maini slavili protiv Palme u Zimskoj ligi

Zimska liga u boćanju se privodi kraju, a poslije 11 odigranih kola boćarima Maina pripada prvo mjesto na tabeli. Oni su u posljednjoj utakmici prošle srijede upisali novu pobjedu u derbiju sa ekipom tivatske Palme.


Foto: BK Maini

"Derbi koji je na sportskom terenu i više od boćanja, meč za prestiž, meč za sve sladoskusce. Na skraćenih 6 disciplina po kup sistemu, Palma u najjačem sastavu a naši momci u trenažnom procesu već 15 dana. Može se reći ubjedljivih i sigurnih 8-4 za nas. Odličan meč. Kvalitetan i pun lijepih poteza. Moramo istaći i našeg brzinca Alija Recepa koji je u brzinskom pogodio 43 boće i dobio najveći biser Crne Gore trenutno, Graciju Stjepčevića", kazali su iz BK Maini.

Do kraja Zimske lige ostalo je još jedno kolo, budvanski tim je vodeći na tabeli sa učinkom od 10 pobjeda i jednog remija.

"Slijedi nam meč protiv ekipa Bachusa iz Tivta, ekipa puna potencijala sa iskusnim Bogdanom Đurovićem, ekipa koja je bez poraza. U tom meču nama je i nerješen ishod dovoljan za titulu u Zimskoj ligi i nadamo se da ćemo ga i ostvariti. Posle osvojenog Kupa Crne Gore, nastavili smo i sa Zimskom ligom a već 28. aprila kreće nikad jače Prvenstvo Crne Gore koje će biti propraćeno i u regionu zbog svih pojačanja koja su nam došla", naveli su oni.