15-08-2022

Maksimalna pobjeda odbojkaša protiv Islanda, u srijedu sa Portugalom

Ono što su selektor Ivan Joksimović, njegov stručni štab i igrači planirali pred novi duel sa Islandom, ovog puta u gostima, u potpunosti su ostvarili.


Foto: OSCG

Crna Gora je juče zabilježila i četvrtu pobjedu u isto toliko utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, rezultatom 3:0 (25:21, 25:18, 25), sačuvala prvo mjesto u grupi D, te još malo odmorila najiskusnije igrače, pred derbi koji će odlučivati o prvom mjestu u grupi, za tri dana u Portugalu. Ono što je možda i najvažnije, “crveni” su sada za još korak bliži trećem uzastopnom nastupu na evropskom prvenstvu.



Prije početka utakmice Island – Crna Gora u dvorani “Digranes” u Kopavoguru, održan je minut ćutanja zbog tragedije koja se dogodila u petak na Cetinju.

Prva postava naše reprezentacije bila je identična kao protiv istog protivnika u Kolašinu: tehničar Rajko Strugar, korektor Bojan Strugar, srednji blokeri Luka Babić i Matija Ćinćur, primači Ivan Zvicer i Slobodan Bojić, dok su se na poziciji libera smjenjivali Nikola Lakčević i Stefan Radević. Island je bio ravnopravan samo do rezultata 2:2, da bi od tog trenutka prilikom servisa Bojana Strugara Crna Gora povela 8:2. U nastavku seta naši su uglavnom održavali sedam-osam poena prednosti, a domaći su najbliži bili pri rezultatu 20:17 za “crvene”, što je natjeralo našeg selektora Ivana Joksimovića da zatraži tajm-aut. Taj potez urodio je plodom, Bojan Strugar je povećao na 21:17. Potom je Slobodan Bojić sjajno smečovao za 22:18, pa isti igrač za 23:19, da bi Island vezao dva poena, a Joksimović opet zatražio odmor. Island je pogriješio servis, a zatim i smeč, pa je naša selekcija iskoristila prvu set loptu i dobila taj dio igre sa 25:21.

U drugom setu Crna Gora je povela 5:3, Island izjednačio na 5:5, pa naša selekcija ostvarila prednost od tri poena (8:5), koju je održavala veći dio seta. Poslije vođstva “crvenih” od 15:10, Island je smanjio na 17:15, ali je razlika u finišu ponovo porasla na pet poena (20:15), da bi na kraju dostigla sedam – 25:18.

U trećem setu na prijemu servisa Benjamin Hadžisalihović je zamijenio Slobodana Bojića, jer je naš selektor želio da šansu pruži i ostalim igračima koji imaju manju minutažu. Crna Gora je povela 4:0, a domaći selektor odmah zatražio tajm-aut. Razlika u kvalitetu, međutim, bila je više nego očigledna, sve što je Island uspio da uradi bilo je da smanji na 8:6, da bi nakon toga naši igrači osvojili šest uzastopnih poena. Joksimović je šansu ukazao i Đorđu Jovoviću na poziciji korektora, a u jednom trenutku u finišu seta Crna Gora je imala dvostruko više poena od protivnika – 18:9. Na kraju seta je bilo 25:16 i nova maksimalna pobjeda našeg tima.

Najviše poena u našem timu osvojio je Bojan Strugar – 15.



Island – Crna Gora 0:3 (21:25, 18:25, 16:25)

Kopavogur – Sportska dvorana. Gledalaca: 300.

Island: M. I. Matiason, L. Matiason, K. Valdimarson 6, Peturson, Kristjanson, H. Valdimarson 5, Ingimundarson 5, Sigurđson 15, Mani Matiason, Omarson (libero), Elvarson (libero), Birgison 7, Daviđson 2, Akselson, Bjornson.

Crna Gora: Minić, Ćinćur 5, Babić 5, Zvicer 12, R. Strugar 4, Milenković, Hadžisalihović 5, Lakčević (libero), M. Bojić, S. Bojić 8, Milić, B. Strugar 15, Jovović 2, Radević (libero).




Izvor: Odbojka.me