21-08-2020

Marko Bato Carević - Za budućnost Budve: Prevara i laž OKG DPS nemaju granica

"U želji da još jednom prevare stanovnike romskog naselja u Lastvi grbaljskoj, DPS aktivisti ne prezaju ni od čega. Taman smo pomislili da će smiriti poslije afere sa otkrivanjem njihovog načina rada kada su članovi Crnogorske proslijedili dio svoje komunikacije javnosti, sada imamo novu lokalnu aferu „Snimak“ u kojoj glavnu ulogu ima Nikola Bajković, bivši, povampireni član DPS-a", saopšteno je u reagovanju koalicije "Marko Bato Carević - Za budućnost Budve!".



Bajković je javnosti, podvlače iz koalicije, postao poznatiji po svom obraćanju medijima 2012. godine kada je izjavio ne mogu više da varam svoj narod. "Dosljedno, zar ne?", upitali su.

"Ovih dana Nikola Bajković nema problem da laže u ime DPS-a i Nikole Divanovića u čijem prisustvu to radi. Naime, on je Romima u Lastvi obećavao da mogu da mirno uživaju imovinu koja je njegovo vlasništvo, čitajući brojeve parcela i njihovu kvadraturu i to parcele broj , ukupne površine oko 6.400,00 kvadratnih metara. Lažu ljude koji žive na ivici egzistencije i nemaju odgovarajući "krov nad glavom". Ničega se ne stide i ništa im nije strano, jer su spremni na sve", stoji u reagovanju.


Kako su kazale, oblast u kojoj se nalazi romsko naselje naziva se Poljice, a pokriveno je katastarskom opštinom Prijevor II. U ovoj katastarskoj opštini, dodaju, parcela koje je Bajković pročitao nema.

"Romsko naselje se nalazi na parcelama broj: 665, 671, 521, 518, 519, 522/1, 522/2, 522/4 i 517/2 sve KO Prijevor II. Vlasnici zemljišta su jedno privatno preduzeće i grbaljske i druge porodice. Ni na jednom izvodu iz katastra nepokretnosti za ove parcele nema vlasnika sa prezimenom Bajković. Sve ove navode lako je provjeriti uvidom u katastar nekretnina i na geoportalu gdje se bez ikakve sumnje može vidjeti da Bajković obmanjuje Rome, navodno im dajući da koriste nešto što nije njegovo, a sve u cilju dobijanja podrške za glasove."

Kako se ističe u reagovanju, stara priča DPS-a samo su novi akteri.

"Doveden je i arhitekta Marinović da potvrđuje ova lažna obećanja, iako zna da je naišao na veliko razumjevanje i podršku od strane predsjednika Opštine Marka Carevića i sekretara za investicije Mladena Mikijelja za projekat rješavanja stambenog pitanja Roma u ovom naselju, ali da su imovinski problemi bili kočnica. Sada se ispostavlja da je vojnik svih vojski i da zbog neke sitne zarade ili položaja pristaje da pogazi sve što je prethodno radio i govorio. Ovom mladom čovjeku želimo da ne postane novi Ralević i tako ukalja svoje profesionalno i lično ime. Sve u svemu, ništa novo od DPS-a, stara politika poktupljivanja, prevare i ucjene", zaključili su iz koalicije "Za budućnost Budve Marko Bato Carević".

Iz ove koalicije dostavili su sljedeći foto materijal: