01-11-2023

Marković: Dinamična godina za Gradsku muziku, pripremamo se za novogodišnji koncert

Gradska muzika Budve od početka godine bilježi brojne aktivnosti i nastupe, uz svakodnevno vježbanje i pripremu novog repertoara.


Marković, Printscreen: YouTube/RTV Budva

Neke od aktivnosti za Radio Budvu sumirao je član tog orkestra Marko Marković, koji se osvrnuo i na nastupe koje Gradska muzika planira do kraja godine.

"Ova godina je bila baš dinamična. Imali smo veliki broj nastupa u našem gradu, a čak smo dobili i čast da zatvorimo muzički program "Barskog Ljetopisa" i održali jedan divan koncert ispred Dvorca Kralja Nikole u Baru. Imali smo priliku da nedavno gostujemo i u Makarskoj, na poziv direktora Turističke zajednice. Gostovali smo i u Beču na međunarodnoj promociji turizma Crne Gore, a bilo je prilike da sviramo i u Sarajevu. Kada ne nastupamo, mi posvećeno vježbamo u prostoriji i uvježbavamo nešto novo. S obzirom da se radi o amaterskkom orkestru, to traži veliku rad i posvećenost, ali mi volimo ovo čime se bavimo", istakao je Marković.


Nastup na Barskom Ljetopisu, Foto: Barski Ljetopis

Nastupi van granica su poseban izazov i radost za mlađe članove Gradske muzike.

"Mlađi članovi su počeli da idu sa nama na gostovanja. U jednom periodu je baš podmlađen orkestar, što je sjajno. U mladim članovima je i budućnost Gradske muzike. Na nekim putovanjima morali smo da nabavimo čak 12 saglasnosti roditelja za prelazak granice. Oni su sada stasali i imamo samo par članova koji su maloljetni. Imamo i školicu koju vodi jedan naš član i najmlađi vježbaju kako bi se što prije i oni priključili. Putovanja su na neki način naš način izgrađivanja međusobnih odnosa i podizanja na veći nivo. Mi se inače jako dobro i družimo i kada nemamo obaveze i nastupe", istakao je član Gradske muzike.

Marković je najavio i nastupe koji su planirani za naredni period.

"Prošlih godina smo za Dan Opštine uvijek imali koncert i očekujemo da i ove bude tako. Očekuje nas novogodišnji koncert za koji se spremamo već sada. Imamo na lageru kompozicije koje uvježbavamo duži vremenski period. Mislim da će to biti jedan svečan kraj jedne veoma radne i intenzivne godine za nas", zaključio je Marković.

M.S.