05-05-2016

Marović potpisuje sporazum do 17. maja?

Funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović od kraja aprila svakodnevno posjećuje Specijalno tužilaštvo gdje pregovara sa tužiocem o sporazumnom priznanju krivice u osam afera, koje su metropolu turizma oštetile za višemilionske iznose.

Marović potpisuje sporazum do 17. maja? | Radio Televizija Budva

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, pregovori sa Marovićem ne teku tempom koje je Tužilaštvo očekivalo, ali se očekuje da će obje strane učiniti sve da se pregovori okončaju do 17. maja kada Maroviću ističe pritvor.

Kada je u pitanju visina kazne špekuliše se da bivši predsjednik Skupštine Crne Gore u zatvoru neće provesti više od četiri godine. Branilac Marovića, advokat Zdravko Begović, pozivajući se na tajnost postupka, odbio je da komentariše pregovore, ali i visinu kazne o kojoj se pregovara.

Tužilaštvo Marovića tereti da je organizovao kriminalnu grupu, koja je koristeći opštinske institucije stekla imovinsku korist i nanijela nekoliko desetina miliona eura štete građanima Budve. Marović je uhapšen 17. decembra prošle godine u Podgorici, u svom stanu u zgradi Vektre, zbog sumnje da je, osim u slučaju preprodaje zemlje u mjestu Prijevor, učestvovao i u finansijskim malverzacijama prilikom raspodjele stambenog i poslovnog prostora u tržnom centru "TQ Plaza" i izgradnje koncertnog platoa na Jazu.