08-08-2017

Mediteran reklame i Rađenović zaboravili na opštinsku odluku i obaveze koje su prihvatili

Gospodin Blažo Rađenović kontinuirano zloupotrebljava medijski prostor i koristi svaki svoj javni nastup da ponovi neistine na račun Lovćen filma, vjerovatno vodeći se logikom da više puta izgovorena laž postaje istina, slijepo slijedeći instrukcije onih koji mu pišu saopštenja protiv Lovćen filma, saopštili su iz PR službe bioskopa Cadmus Cineplex i preduzeća Lovćen film doo reagujući na izjavu izvršnog direktora Mediteran reklama na jučerašnjoj konferenciji za novinare koju je, između ostalih, prenijela i TV Budva u informativnoj emisiji Polis.

Mediteran reklame i Rađenović zaboravili na opštinsku odluku i obaveze koje su prihvatili | Radio Televizija Budva

Oni su podsjetili da je Skupština Opštine Budva još 2013.godine usvojila Odluku o davanju u dogoročni zakup nepokretnosti za potrebe izgradnje bioskopa u koji je Lovćen film uložio preko milion eura i da je tada Rađenović bio savjetnik predsjednika Opštine Budva i prisustvovao svim sastancima u vezi izgradnje bioskopa, podržavajući sve što se tom prilikom radilo.

"Ta Odluka, pored niza benifita za građane Budve, predviđa i obaveze Opštine i preduzeća čiji je Opština osnivač, a koji se u konkretnom odnosi na obavezu JP Mediteran reklame da ustupi prostor u vlasništvu za oglašavanje. Početkom 2014. godine, a u skladu sa navedenom Odlukom, formirana je Komisija čiji je član, ni manje ni više, nego Blažo Rađenović i koji je za rad u njoj bio plaćen! Komisija je sprovela postupak i ponudu Lovćen filma ocijenila sa maksimalnih 100 bodova, nakon čega je zaključen Ugovor između Opštine Budva i Lovćen filma. Dakle, Blažo Rađenović je, na svoje višemjesečno insistiranje, bio jedan od pet članova koji je od početka upoznat sa projektom bioskopa, koji zna Odluku koju je usvojila Skupština, za tu Odluku je glasala i njegova partija i zato je nejasno zašto insinuacijama pokušava da predstavi lošu sliku za ono sto je sam radio i sto je ocijenio najboljom ocjenom. Štaviše, kako smo informisani, lično je Rađenović na sastancima bio oduševljen predlozima Lovćen filma pa ne može u ovom slučaju da koristi floskule da "nije znao" i slično", navode iz PR službe bioskopa Cadmus Cineplex i preduzeća Lovćen film.

Kako su, prema njihovim riječima, Mediteran reklame sa direktorom Rađenovićem, odbile da poštuju odluku svog osnivača, Lovćen film je bio prinuđen da sam izgradi sve bilborde, a do danas nije dobio ni jednu jedinu reklamu citylight iako je imao pravo na preko 30 površina.

"Valjda je namjera gospodina Rađenovića da sada JP Mediteran reklame otme i bilborde koji su izgrađeni od sredstava Lovćen filma. Posebno je facinantan podatak i tvrdnja Blaža Rađenovića, savjetnika predsjednika Opštine u vrijeme izgradnje bioskopa, pregovarača sa investitorima i u Beogradu i u Budvi, člana komisije i osobe koja je bioskopu dala maksimlanih 100 bodova za sve projekte uključujući onaj koji se odnosi na Mediteran reklame, da je njegova nova firma zbog bilborda koje je izgradio Lovćen film i koje koristi Lovćen film, tj. njih slovom i brojem 11, izgubila prihod od čak 119.000 € a da je od svih svojih privremenih objekata zaradila oko 100.000 eura. Onda zaista o načinu računanja g-dina Rađenovića, Budva ne treba trošiti riječi!", ističu u reagovanju.

I pored svega, u Lovćen filmu su zahvalni svima koji su učestvali u projektu izgradnje bioskopa na bilo koji način.

"Smatramo da treba da budu ponosni, jer je Budva posle više od 10 godina dobila bioskop sa četiri bioskopske sale u koji je uloženo 1,3 miliona eura. Koncept rada je po ugledu na velike gradove i podrazumijeva minimum 20 vrhunskih projekcija dnevno, a važno je istaći da smo samo u ovoj godini sproveli preko 250 aktivnosti u sklopu Društveno odgovornih projekata koji su besplatni za većinu naših građana. Ovom prilikom pozivamo sve sugrađane i turiste da dođu na besplatne pozorišne predstave, muzičke koncerte, vrhunske evropske filmove, odlikaše i najbolje studente da po povlašćenim cijenama gledaju najnovije filmove i tako redom", zaključuju u reagovanju PR služba bioskopa Cadmus Cineplex i preduzeća Lovćen film doo.