12-01-2018

Mediteranska će biti dostojna svog imena

Loši vremenski uslovi ne idu na ruku izvođačima radova na rekonstrukciji trotoara u Mediteranskoj ulici, ali se ipak radi na njegovom poravnanju specijalnom mašinom, nakon brojnih pritužbi sugradjana da trotoar ne izgleda onako kako bi trebalo.

Mediteranska će biti dostojna svog imena | Radio Televizija Budva

Nakon što je predsjednik opštine Budva Dragan Krapović u nedavno objavljenom saopštenju kazao da Opština neće isplatiti radove ukoliko se trotar ne bude radio po predviđenim normativima, izvođač je preduzeo aktivnosti radi popravke spornog trotoara.

Mještani su se najviše žalili na izdignuće trotoara i neravnu površinu, pa iako kišno vrijeme ne pogoduju odvijanju radova, uveliko se radi na poravnanju specijalnom mašinom.

Kako je kazao predsjednik Opštine Budva, posao je procijenjene vrijednosti na 43 hiljade eura, a dobijen u skladu sa zakonom u otvorenom postupku javne nabavke. Dobila ga je firma iz Podgorice "Asfalt beton gradnja d.o.o.", koja je ponudila 36 hiljada eura.

Nadzor nad realizacijom dobila je firma "Ding d.o.o." iz Podgorice. Opština Budva će kao naručilac posla budno pratiti izvođača i nadzor.

Svi poslovi moraju biti dobijeni po zakonima Crne Gore, u jednoj potpuno transparentnoj proceduri, kako bi se izbjegle bilo kakve spekulacije i zloupotrebe. Ipak, trotoar iz dana u dan dobija sve ljepši izgled, dostojan najprometnije ulice u Budvi. Uz malo strpljenja, ponovo će zasijati u novom ruhu, na radost mještana i gostiju.

Ipak, trotoar iz dana u dan dobija sve ljepši izgled, dostojan najprometnije ulice u Budvi. Uz malo strpljenja, ponovo će zasijati u novom ruhu, na radost mještana i gostiju.

Opština će kao naručilac posla pratiti rad izvođača, te se završetak započetih radova očekuje uskoro.