16-05-2014

Međunarodna konferencija “Moć žene” i Sajam ženskog preduzetništva

Povodom 17. maja, Svjetskog dana ženskog preduzetništva, Udruženje preduzetnica Crne Gore će organizovati Međunarodnu konferenciju „MOĆ ŽENE“, 16. i 17. maja 2014.godine.

Međunarodna konferencija “Moć žene” i Sajam ženskog preduzetništva | Radio Televizija Budva

Konferencija, koja će se održati u hotelu Ramada u Podgorici, okupiće, pored učesnica iz Crne Gore, i goste iz Njemačke, Hrvatske, Srbije, Kosova i Makedonije.

Konferenciju će 16. maja u 10:30 časova otvoriti dr Suad Numanović, ministar za ljudska i manjinska prava Crne Gore, dr Evelina Parvanova iz Zanatske komore Koblenca, M.Sc. Tina Lee Odinsky –Zec, direktorica Innovation&Entrepreneurship Center @ZSEM, Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta, mreža IFTF i Mary Ann Rukavina Cipetic, direktorica Cipetic Executive Regional Center for Gender Equality.

U panel diskusiji „Žensko preduzetništvo u Crnoj Gori“ pored gošći iz Njemačke i Hrvatske, učestvovaće crnogorske političarke i poslanice, Daliborka Pejović članica Predsjedništva Demokratske partije socijalista i predsjednica ŽAD-a, Snežana Jonica, poslanica Socijalističke narodne partije Crne Gore, Azra Jasavić, poslanica Pozitivne CG i Satka Hajdarpašić iz LPCG,v.d.direktora Diplomatic Akademy.

Pored panel diskusije o ženskom preduzetništvu u Crnoj Gori, govoriće se o moći umrežavanja i društvenim mrežama i kako se mogu iskoristiti u poslovanju, kroz iskustva preduzetnica Srbije i Tijane Sekulić, CMC konsultantkinje i vlasnice At consulting Beograd. O mentoringu će govoriti M.Sc. Tina Lee Odinsky –Zec.

Takođe, na ovoj konferenciji gospođa Odinsky Zec će predstaviti preduzetnicama Crne Gore Invest for the Future, projekat koji je podržan od U.S. Department of State.

A zatim će se predstaviti preduzetnice Crne Gore na II kvalifikaciji za internacionalno takmičenje u jugoistočnim zemljama, „Preduzeće koje podržava porodicu“, i na kraju dodijeliti priznanja „Preduzetnica 2014“.
Tokom dvodnevnog rada međunarodne konferencije „Moć žene“ Udruženje preduzetnica CG će organizovati Sajam ženskog preuzetništva prilikom čega ćete imati priliku da posjetite izložbeno prodajne štandove na trećem spratu šoping centra Mall of Montenegro. U okviru Svjetskog dana ženskog preduzetništva, pored sajma preduzetništva i performansa u izvedbi kompanije Alf Ton i modne kreatorke Marine Banović, očekuje vas niz afirmativnih radionica i radnih sastanaka sa partnerskim organizacijama.