05-03-2022

Međunarodni trening kamp u Budvi uoči “Jadranskog bisera”

Osamnaest nacija se prijavilo za takmičenje na Međunarodnom turniru za mlade “Jadranski biser”. Crna Gora je aktivnija nego ikada u istoriji boksa, a domaćini smo nekoliko međunarodnih takmičenja svake godine, saopšteno je iz Bokserskog saveza Crne Gore (BSCG).


Foto: BSCG

"Naše prvo međunarodno takmičenje u 2022. godini je Međunarodni turnir za mlade "Jadranski biser", koji će se održati u Budvi od 8. do 14. marta. Ulazna lista sadrži nekoliko jakih budućih nada, uključujući osvajače medalja sa raznih prvenstava", kazali su oni istakavši da će na predstojećem takmičenju u našem gradu učestvovati 18 reprezentacija.

Kako su istakli, učešće su potvrdili Albanija, Jermenija, Hrvatska, Danska, Finska, Gruzija, Grčka, Kuba, Italija, Kazahstan, Kosovo, Crna Gora, Holandija, Sjeverna Makedonija, Norveška, Srbija, Švedska i Španija.

"Prijavilo se približno 100 boksera i 30 bokserki. Tim Kazahstana se trenutno takmiči na ASBC Azijskom omladinskom i juniorskom bokserskom prvenstvu, ali će njihove druge postave učestvovati na turniru u Budvi", navodi se u saopštenju BSCG.

Prije početka takmičenja lokalni organizatori su organizovali jednonedeljni Međunarodni trening kamp u Budvi. Prvi takmičarski dan biće 9. marta u Budvi, a finale je 13. marta.

"Organizatori takmičenja su Bokserski klub Budva uz podršku Opštine Budva. Mladi bokseri mogu da učestvuju u 12 ženskih i 13 muških težinskih kategorija na Međunarodnom turniru za mlade "Jadranski biser"", kazali su.

Događaj će biti pripremni događaj za predstojeće EUBC Evropsko prvenstvo u boksu za mlade koje će se održati u Sofiji od 10. do 22. aprila. Bokseri rođeni 2004. i 2005. godine imaju pravo da učestvuju na turniru.

"Živopisni grad Budva bio je domaćin EUBC Evropskog prvenstva u boksu za mlade 2020. i 2021. godine i Crna Gora je pokazala nevjerovatan razvoj tokom pandemije Covid-19. Predsjednik BSCG, Aleksander Klemenko, je pokretač budvanskog i crnogorskog boksa, a pošto je predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore, bokserski život u zemlji prešao je u novu eru. Bezbjednost svih učesnika, kontinuirani ljekarski pregledi, socijalno distanciranje, dezinfekcija i nošenje maski i sve zdravstvene kontrole isplanirani su do detalja kako bi se izbegli novi slučajevi Covid-19 tokom turnira", zaključili su iz BSCG.